KO SDP Tuzla daje punu podršku Predsjedniku SDP BiH Nerminu Nikšiću i potpredsjedniku F BiH Igoru Stojanoviću

KO SDP BiH Tuzla daje punu podršku Predsjedniku SDP BIH Nerminu Nikšiću u procesu formiranja vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine kao i potpredsjedniku Federacije BiH Igoru Stojanoviću koji je na vrijeme prepoznao opasnost blokade formiranja vlasti i pokušajima raznih subjekata da ne dođe do promjena.

Kantonalna organizacija SDP-a osuđuje svaki napad na Nermina Nikšića i Igora Stojanovića jer smo svjedoci brutalne kampanje koja se u proteklih mjesec dana vodi protiv njih. Napad na naše ljude je napad na sve nas, i mi u KO SDP BiH Tuzla čvrsto stojimo iza njih.

˝Shodno zaključcima Glavnog Odbora  SDP BiH sa posljednje sjednice održane u Tuzli, čvrsto stojimo iza ove suštinski bitne borbe za uspostavljanje vlasti koja će smijeniti Vladu Fadila Novalića, a koja je već petu godinu u tehničkom mandatu. Blokiranje procesa uspostavljanja nove vlasti koja ima podršku većine birača u Federaciji BiH predstavlja ozbiljno ugrožavanje demokratskih načela, te nesumnjivo unosi pravnu nesigurnost i pometnju. Takve metode koriste samo akteri koji gube vlast i očajnički žele po svaku cijenu zadržati dugo godina čuvane pozicije. Građani Bosne i Hercegovine očekuju novu Vladu Federacije BiH koja će pokrenuti napredak i približiti nas EU i NATO integracijama˝, saopštili su.

(TIP/Foto: Ilustracija)