Tuzla: Najavljena manifestacija obilježavanja Dana Armije RBiH

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u petak je bio domaćin press konferencije na kojoj su predstavnici Organizacionog odbora manifestacije obilježavanja 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine (osnovana 15.04.1992. godine) prezentirali program kojim će biti obilježen ovaj značajan datum u historiji naše države.

Na press konferenciju su govorili Amir Kulaglić, savjetnik premijera Tuzlanskog kantona, Edin Hadžimuhamedović predsjednik Koordinacije boračkih saveza TK i Ibrahim Mušić, predsjednik saveza demobilisanih boraca. Program je moderirala Emina Ibrić, novinarka RTV TK.

Program koji će trajati od danas do 15. aprila 2023. godine objedinit će više aktivnosti među kojima su kulturni, vjerski, protokolarni, memorijalni i drugi programi, koji će biti realizovani na širem području koji je pokrivao 2. Korpus Armije RBIH.

Centralni program je Svečana akademija u povodu obilježavanja 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, koja će biti održana u Bosanskom kulturnom centru TK u subotu 15. aprila 2023. godine sa početkom u 14.30 sati. Akademiji će prethoditi svečani defile svih učesnika manifestacije, a krenut će ispred zgrade Vlade TK.

Bosanski kulturni centar TK će kao što je to bio slučaj i ranije, dati svoj doprinos u realizaciji ove manifestacije, a pored spomenute Svečane akademije i održane press konferencije u BKC TK bit će održan i Svečani prijem premijera TK i predsjednika Skupštine TK za komandante brigada, divizija, 2. korpusa Armije RBIH i predstavnika Koordinacije boračkih saveza TK (Plava sala, 11.04.2023. u 13.00 sati), a u galeriji BKC-a od 13. do 23. 04. bit će postavljena i Izložba posvećana odbrani Bosne i Hercegovine, koju će prirediti Muzej Istočne Bosne.

Manifestacija se održava pod sloganom: “Armija pod zakletvom”.

(TIP)