Raskid saradnje trenera Nedima Džemića i OKK Sloboda

Nakon gotovo dvije godine na klupi tuzlanskog tima, trener Nedim Džemić napušta poziciju šefa stručnog štaba OKK Sloboda. Sporazumni raskid saradnje dvije strane dogovoren je zbog privatnih obaveza sada već bivšeg trenera crveno-crnih.

Sloboda je pod vodstvom trenera Džemića u prošloj sezoni nakon duže vremena osvojila Kup “Mirza Delibašić” – sistem A čime se plasirala na završnicu kup takmičenja. Vrijedi spomenuti kako su crveno-crni prošle sezone napravili fantastičan niz od 11 vezanih pobjeda čime su zabilježili period od čak 68 dana bez poraza u svim takmičenjima. Pobjednički niz nastavili su u Prvenstvu BiH gdje igrači trenera Džemića nešto više od tri mjeseca, od početka kalendarske 2022. godine, nisu znali za poraz što ih je dovelo na drugo mjesto ligaške tablice po završetku regularnog dijela.

Početak sezone koja je u toku obilježio je veliki broj povreda prvotimaca zbog čega su ciljevi za sezonu morali biti revidirani što je stručni štab, na čelu sa trenerom Džemićem, iskoristio za priključivanje mladih igrača seniorskom timu čime su doprinjeli njihovoj afirmaciji. OKK Sloboda se ovim putem želi zahvaliti treneru Džemiću za sve što je uradio u protekle dvije sezone na klupi Slobode i želi naglasiti kako su vrata tuzlanskog Kluba za njega uvijek otvorena. Dvije strane ostaju u dobrim i korektnim odnosima, a treneru Džemiću želimo sve najbolje u nastavku karijere, kao i puno sreće u budućem angažmanu.

(TIP/Izvor: OKK Sloboda)