PDA: Žarko Vujović grubo povrijedio odredbe Poslovnika o radu Skupštine TK

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona osuđuje ponašanje predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića koji, na  sjednici kantonalnog zakonodavnog organa, nije ispoštovao volju predsjednice Kluba zastupnika PDA Lejle Ćebić Đerzić pa time ni Poslovnik o radu Skupštine.

Kako su naveli iz ove strank, iako prema Poslovniku o radu Skupštine TK, predsjednik odobrava pauze bez izjašnjavanja Skupštine, Vujović je grubo odbacio zatraženu pauzu zastupnice Ćebić Đerzić te je brže-bolje zatražio izjašnjavanje za donošenje odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona.

Podsjećaju Vujovića da prema članu 12. Poslovnika o radu Skupštine TK, predsjednik Skupštine, između ostalog, vodi sjednice u skladu sa principima najboljih praksi demokratskog parlamentarizma i odredbama Poslovnika, te sigurava i realizuje prava i dužnosti poslanika u pripremi sjednica Skupštine i Kolegija Skupštine, kao i tokom sjednica.

˝No, iako je predsjednica Kluba zastupnika PDA od Vujovića samo zatražila pauzu prije glasanja za imenovanje novog saziva Kantonalne vlade, on se očito uplašio da će, kao i i njegov stranački kolega Zlatan Begić, biti napadnut po spolnoj osnovi˝, saopštili su iz PDA.

Kantonalni odbor PDA TK daje punu podršku zastupnici Lejli Ćebić Đerzić na sprovođenju programskih ciljeva stranke.

(TIP)