PDA: Žarko Vujović grubo povrijedio odredbe Poslovnika o radu Skupštine TK

Kantonalni odbor PDA Tuzlanskog kantona osuđuje ponašanje predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića koji, na  sjednici kantonalnog zakonodavnog organa, nije ispoštovao volju predsjednice Kluba zastupnika PDA Lejle Ćebić Đerzić pa time ni Poslovnik o radu Skupštine.

Kako su naveli iz ove strank, iako prema Poslovniku o radu Skupštine TK, predsjednik odobrava pauze bez izjašnjavanja Skupštine, Vujović je grubo odbacio zatraženu pauzu zastupnice Ćebić Đerzić te je brže-bolje zatražio izjašnjavanje za donošenje odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona.

Podsjećaju Vujovića da prema članu 12. Poslovnika o radu Skupštine TK, predsjednik Skupštine, između ostalog, vodi sjednice u skladu sa principima najboljih praksi demokratskog parlamentarizma i odredbama Poslovnika, te sigurava i realizuje prava i dužnosti poslanika u pripremi sjednica Skupštine i Kolegija Skupštine, kao i tokom sjednica.

˝No, iako je predsjednica Kluba zastupnika PDA od Vujovića samo zatražila pauzu prije glasanja za imenovanje novog saziva Kantonalne vlade, on se očito uplašio da će, kao i i njegov stranački kolega Zlatan Begić, biti napadnut po spolnoj osnovi˝, saopštili su iz PDA.

Kantonalni odbor PDA TK daje punu podršku zastupnici Lejli Ćebić Đerzić na sprovođenju programskih ciljeva stranke.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.