Sjajan rezultat: Pudar postala nova državna rekorderka

Lana Pudar najbolja na 14. međunarodnom plivačkom mitingu „Victoria – Primorje“ i nova državna rekorderka u disciplini 200m slobodno.

Proteklog vikenda u Rijeci održao se 14. međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“, na kome je nastupilo preko 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Najbolja bosansko-hercegovačka sportašica Lana Pudar ubilježila je odličan nastup na ovom mitingu. Nastupila je u četiri discipline, 100 i 200 metara delfin i 100 i 200 metara slobodno i po ko zna koji put pokazala svoju klasu, prenosi N1.

U disciplini 200m slobodno postavila je novi apsolutni državni rekord u vremenu 02:02.62. U disciplini 100m delfin isplivala je najvrijedniji rezultat mitinga u ženskoj i muškoj konkurenciji u vremenu 58.89, što iznosi 836 FINA bodova. U disciplini 200m delfin isplivala je svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 02:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

Ovi rezultati bili su dovoljni da u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka, Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

“Vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini. Narednog vikenda Lana Pudar i Danis Harmandić će na sarajevskom olimpijskom bazenu „Otoka“braniti boje naše države na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina”, naveli su iz Kluba Vodenih Sportova Orka.

(TIP/Foto: Facebook/Klub vodenih sportova Orka)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Привет любители музыки! Очень рада, что нашла эту песню благодаря проекту Музыкальная Волна. Рома Фобос - находка для ценителей качественной…