Obradović: Tri osobe ušle u obilježeno minsko polje, jedna poginula

Na lokaciji Becanj u mjesnoj zajednici Lukavica Rijeka u Doboju u ponedjeljak se dogodila nesreća kada su trojica civila ušla u obilježeno minsko polje, od kojih je jedno poginulo, a dva su povrijeđena, rekao je Srni direktor Centra za uklanjanje mina u BiH /BHMAK/ Saša Obradović.

“Područje trenutno opserviraju timovi civilne zaštite i BHMAK-a zajedno sa tužiocem. Po završetku istrage imaćemo više podataka”, rekao je Obradović.

On je rekao da se nesreća dogodila u 15.10 h, te da su navodno, te osobe sakupljale čahure artiljerijskih granata.

Iz Policijske uprave Doboj ranije je saopšteno da je jedna osoba poginula u miniranom području na brdu Becanj u šumi zvanoj “Prisjeka”.

(TIP/Izvor: Srna/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.