Schmidt s rukovodstvom Doma naroda Parlamenta FBiH

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt bio je u četvrtak  u nastupnom posjetu Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i tom prilikom održao sastanak s rukovodstvom Doma, Tomislav Martinovićem, predsjedateljem tog doma, te dopredsjedateljima Izenom Hajdarevićem i Slađanom Ilićem. Razgovaralo se o radu Doma naroda, te završetku procesa uspostave vlasti u Federaciji BiH.

Članovi rukovodstva Doma naroda informirali su visokog predstavnika  da će uskoro, izborom radnih tijela biti  u potpunosti završen proces konstituiranja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

– Naša očekivanja su da ćemo u što skorije vrijeme imati funkcionalnu vlast u Federaciji BiH  koja će biti u stanju provesti brojne reforme, od reforme fiskalnog i poreznog sustava, zdravstvenog do reformi koje će omogućiti ubrzanje ekonomskog razvoja i bržu izgradnju putne infrastrukture – očekivanja su koja je uime rukovodstva Doma naroda na sastanku iznio predsjedatelj Tomislav Martinović.

Članovi rukovodstva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH zahvalili su visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH na dosadašnjim odlukama te na potpori BiH na njezinom evropskom putu i dobijanju statusa kandidata za članstvo, saopćeno je iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

(TIP/Izvor: Fena)