Lugavić: Prioritet je privrednicima dati podršku

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić u ponedjeljak je u prostorijama Gradske uprave održao radni sastanak sa predstavnicima građevinske kompanije Tehnograd-company iz Tuzle.

Predstavnici kompanije, direktor Ekrem Hukić, finansijski i komercijalni direktor Melis Šarić i Melisa Šarić Hodžić zahvalili su se gradonačelniku  Lugaviću na prijemu i izdvojenom vremenu, te čestitali na izboru na novu dužnost.

Tema razgovora bila je dosadašnja dobra saradnja, koju Grad Tuzla i ovaj lokalni investitor i izvođač građevinskih radova ostvaruju, u kontinuitetu, već dugi niz godina, kao i o narednim  aktivnostima i budućim projektima, koje će ova kompanija realizovati.

„Grad Tuzla, otvoren je za saradnju, te su nam građani i privrednici u fokusu rada. Prioritet naše lokalne zajednice jeste privrednicima dati podršku, kroz razgovore sa građanima i privrednicima želimo saznati koje su to poteškoće s kojima se suočavaju, te pokušati pronaći rješenja za otklanjanje istih. Ono što je naša nadležnost, odmah ćemo se uključiti u rješavanje, a ono što nije, nastojat ćemo da budemo podrška u rješavanju. Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti ove kompanije i njen značaj, u skladu sa njihovim poslovnim opredjeljenjem, mi ćemo se, kao lokalna zajednica, potruditi da budemo što efikasniji u rješavanju zahtjeva”, kazao je gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić.

(TIP)