Kod Laktaša pronađen skupocjeni Mercedes ukraden u Zagrebu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) kod Laktaša pronašli su skupocjeni automobil Mercedes koji je ukraden u Zagrebu u Hrvatskoj u februaru.

Iz MUP-a RS-a saopšteno je da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Banjaluka pronašli u mjestu Boškovići, kod Laktaša, skupocjeno vozilo marke “Mercedes-benz”, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti na više od 200.000 eura, koje je u periodu od 11. do 21. feburara otuđila nepoznata osoba ili više njih na području Zagreba u Republici Hrvatskoj.

Istaknuto je da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila.

Foto: Anadolija

Intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a RS-a, Federalne uprave policije, Granične policije Bosne i Hercegoine, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH te da su ga najmanje dva lica sakrila na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši.

Iz MUP-a RS je saopšteno da su policijski službenici sinoć oko 21 čas u mjestu Boškovići u Laktašima izvršili pretres lokacija i slobode lišili lica M.Ć. i A.M.

“Tom prilikom je osim ukradenog Mercedesa privremeno oduzeto i vozilo BMW H5”, navodi se u saopštenju.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela “Teška krađa”, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci.

(TIP/Izvor: bhrt.ba/Agencija Anadolija/Foto:  RTL/Agencije)