Konaković o planu Novalićeve diskreditacije: Ako bude NiP-ovo pismo, oslobodite ga

Nakon što je Fadil Novalić u završnim riječima na ročištu u predmetu Respiratori optužio Narod i Pravdu navodeći kako postoji dokument s planom njegove diskreditacije, oglasio se predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, koji je odbacio te navode.

Konaković je poručio da će zatražiti službeno vještačenje toga dokumenta. Ukoliko bude pismo NiP-a, tražit će oslobađanje Novalića, ali je, ističe, uvjeren da je u pitanju loš falsifikat.

“Kad su napravili loš falsifikat nekog pisma u kojem se poziva članstvo Naroda i pravde na diskreditaciju Novalića, pisma koje bi bolje sročila djeca u osnovnoj školi, smijali smo se i lagano razbili tu lošu laž. Danas je Novalić na suđenju dostavio to pismo kao jedan od glavnih dokaza koji ga oslobađaju krivice i optužio Narod i pravdu da mu montira. Zbog tog smo loše krivotvorenog akta podnijeli krivičnu prijavu, Tužilaštvo, naravno, nije pronašlo krivca. Eh, sad, bit će mnogo lakše udovoljiti našem novom zahtjevu. Zatražit ćemo zvanično od suda da se taj dokument vještači. Ako bude pismo NiP-a, oslobodite ga, a kako mi znamo da nije, da je loš falsifikat, bit će interesantno pratiti kako će sud cijeniti takav dokaz”, istakao je Konaković.

(TIP/Izvor: federalna.ba)