Dolazi novi VW Golf, premijera već u martu?

VOLKSWAGEN je ipak odlučio zadržati kultno ime, ali na jednom potpuno novom proizvodu.

Novi Golf dolazi uskoro, već u martu, a s njim i GTI izvedba. No, nemojte se prerano veseliti jer ne govorimo o Golfu devete generacije. Volkswagen je izgleda odlučio sve nas malo zbuniti. Naime, u Wolfsburgu se priprema facelift aktualne osme generacije Golfa, a paralelno bi trebao stići potpuno novi neovisni model istog imena.

Najavni koncept debitirat će već idućeg mjeseca, a GTI bi trebao biti predstavljen u svibnju. Konačna proizvodna izvedba stići će navodno 2025. godine. Pazite sad ovo, taj novi Golf će biti ulazni model, od prije poznat kao ID.2, saznaju u britanskom Autocaru. A kako ne bi bilo zabune s aktualnim konvencionalnim Golfom, model bi mogao nositi oznaku ID. Golf.

Pritom zaboravite na raniji koncept ID.Life. Naglašeno uglasti dizajn je očito napušten jer navodno uprava nije bila zadovoljna dizajnom. Dizajn novog modela će prema najnovijim informacijama biti dodijeljen Andreasu Mindtu koji je u Volkswagen stigao iz Bentleya.

Prema insajderskim informacijama električni Golf će u duljinu mjeriti 4250 mm, što ga čini većim od Pola, ali i dimenzijama vrlo sličnim ID.3. Iako će biti neznatno manji od Golfa osmice, ponudom prostora i praktičnosti trebao bi biti daleko uspješniji.

Tu nije kraj iznenađenjima. Volkswagen je tako odustao od GTX oznake za sportske električne modele. Naime, elektrifikacija je doživjela toliki zamah da će si prištiti još posebnije ime za sportske električare – GTI. Pogađate, prvi električni GTI bit će upravo Golf.

Za kraj spomenimo kako će se novi Golf proizvoditi u Martorellu nedaleko Barcelone, gdje je predviđena proizvodnja Cupre Urbanrebel i manje električne Škode.

U svakom slučaju strpimo se još koju sedmicu do premijere koncepta. Tada će sve, pa i Volkswagenova filozofija biti puno jasnije, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Volkswagen)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.