Video: Spavali na klupi u Kamberovića polju: Zejfa i njen bolesni sin dobili novi stan

Nakon što je portal Zenicablog objavio priču o Zejfi Mališ koja sa bolesnim sinom spava, prema njenim navodima, pod otvorenim nebom već dva mjeseca, tragom priče otišli smo u Zenicu. Zejfu i sina smo zatekli na klupi na Kamberovića polju, u nehumanim uvjetima.

Iz Centra za socijalni rad u Zenici kazali su nam da su upoznati sa ovim slučajem, da su joj pomagali, ali da je odbijala da je smjeste u ustanovu.

Prema svjedočenjima Zeničana, Zejfa je sa svojim sinom spavala na klupi, umotani u ćebe. Grijali su se u tržnom centru. Dok joj je drugi sin bio živ, radio je i živjeli su u stanu u Sarajevu. No, od njegove smrti situacija se promijenila.

Njen sin je 100-ni invalid. Nakon što smo kontaktirali gradsku upravu Zenice, promptnom reakcijom, Zejfi i njenom sinu obezbijeđen je krov nad glavom.

“Zajedno sa resornom službom, po hitnom postupku sam pronašao rješenje i smjestili smo tu porodicu u stan u Radakovu”, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Majka koja je sa sinom bila bez krova nad glavom nije krila oduševljenje ovim potezom gradonačelnika.

“Nisam vjerovala da će se ovo desiti. Zateklo me, vjerujte. Prezadovoljni smo”, kazala je majka prilikom uručenja ključeva i stana u zeničkom naselju Radakovo.

(TIP/Izvor: N1)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…