Edin Ramić: ‘Ako interesi države budu izdani, SDA će predvoditi bunt naroda’

„U narodu se već osjeti reakcija i nezadovoljstvo zbog ambicija Osmorke da formira vlast bez izbornih pobjednika“, tvrdi u intervjuu „Jedan“ zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini BiH (PSBiH) i potpredsjednik SDA Edin Ramić.

On ne isključuje proteste u slučaju da, kako kaže, budu izdani interesi Bosne i Hercegovine.

„Zavisi od toga što će se dešavati. Ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine, logično je da će SDA predvoditi taj bunt naroda“, kaže Ramić.

Novoizabrani zastupnik SDA u Zastupničkom domu PSBiH, navodi da je „očigledno  da se obistinila Dodikova najava da će HDZ i SNSD izabrati partnera, kako su rekli, na muslimanskoj, bošnjačkoj strani i to imamo u praksi“.  Priča o formiranju vlasti za SDA još nije završena.

„Mi razgovaramo sa većinom stranaka koje imaju zastupnike u Parlamentarnoj skupštini, kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i u Federaciji. Čekamo rasplet određenih događaja kako bismo izašli s ponudom o formiranju skupštinskih većina“, ističe Edin Ramić.

Edin Ramić ZA BHT1 navodi tri razloga zbog kojih, kako kaže, SDA ne bi trebala biti u opoziciji.

„Zbog toga što ima izborni rezultat, zbog toga što su joj građani dali najveću podršku i zbog toga što na nivou Federacije ne možete formirati vlast bez SDA“.

Upitan, da li očekuje intervenciju OHR-a tokom formiranja vlasti u Federaciji BiH, Ramić je odgovorio da bi tom intervencijom, posebno jednokratno „OHR urušio i ono malo rejtinga koji ima kod građana BiH“.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)