Džeba: Potpora Lidiji Bradara u proceduri nominiranja za predsjednicu FBiH

Predsjednik Kluba hrvatskih delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Damir Džeba (HDZ BiH) izjavio je da su u tom klubu jednoglasno dali potporu Lidiji Bradara u proceduri nominiranja za predsjednicu Federacije BiH.

Također, kazao je da je jednoglasan prijedlog Kluba hrvatskih izaslanika da Tomislav Martinović i dalje bude njihov kandidat, odnosno predsjedatelj Doma naroda.

– Mi smo danas završili jedan dio procesa konstituiranja Doma naroda – kazao je Džeba.

Što se tiče proračuna, kaže da imaju kandidate za odbor za proračun “kako bi u ovom mjesecu usvojili i proračun Federacije BiH koji je predložila Vlada FBiH“.

Na novinarsko pitanje u vezi sa delegatima iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kazao je da postoje liste kandidata te da oni imaju pravo nominirati svih pet kandidata, ukoliko to žele.

– Mi smo danas završili i tu proceduru. Imena kandidata na listama moraju, prema novim pravilima i procedurama, otići u Središnje izborno povjerenstvo i ovjeriti svoje kandidature, odnosno potvrditi izjave – naveo je Džeba.

Kaže da su četiri liste kandidirali, te da su u opticaju četiri imena koja je predsjednik HDZ-a BiH rekao javnosti.

Na pitanje kada bi se moglo završiti formiranje vlasti na nivou FBiH, odgovorio je da bi morali što prije, a dobro bi bilo danas krenuti u proces kandidature za predsjednika i potpredsjednike Federacije.

– Procedura je poznata. Za 25. januar je zakazana sjednica Zastupničkog doma. Iza toga mislim da ćemo mi 27. januara imati Dom naroda. Ukoliko bi ove procedure pravilnog kandidiranja, ovjera bile završene, nadam se da bi mogli do kraja mjeseca završiti cijeli ovaj proces – kazao je Džeba.

((TIP/Izvor: Fena)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…