Video/Foto: Počelo asfaltiranje prilaznog puta ka groblju Veresike u naselju Tetima

Tokom prethodnih nekoliko sedmica vršeni su radovi na sanaciji dijela prilaznog nekategorisanog puta ka groblju Veresike, u naselju Tetima, u mjesnoj zajednici Gornja Tuzla, u dužini od 500 m. Nakon okončanih aktivnosti na pripremi podloge, danas je započeto asfaltiranje navedene dionice puta, a završetak svih ugovorenih radova očekuje u toku naredne sedmice. Vrijednost ugovorenih radova je 100.503,00 KM.

Tim povodom vršioc dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić, zajedno sa vijećnikom Gradskog vijeća, Mensurom Alićem posjetio je u subotu navedenu lokaciju.

 „Ovo je još jedan od dokaza da Gradska uprava ne realizuje samo komunalne projekte u užem jezgru grada, nego da u potpunosti i na isti način tretiramo sve mjesne zajednice i ovo je dokaz toga. Danas se radi na asfaltiranju dijela puta u mjesnoj zajednici Gornja Tuzla, naselje Tetima, put prema groblju Veresike. Riječ je o putu koji je veoma značajan projekat, za Grad Tuzlu i mještane ovog naselja, kojim se poboljšava ambijent za život, infrastruktura i uslovi za odvijanje života dostojnog čovjeka na ovim prostorima. Mi ćemo i u budućem periodu nastaviti sa implementacijom infrastrukturnih projekata koji su važni za naše građane, na teritoriji svih mjesnih zajednica. Siguran sam da ćemo na zajednički način udovoljiti potrebama svih naših građana po pitanju unapređenja postojeće infrastrukture. Nastavak radova će biti sa početkom nove građevinske sezone i nakon što se okončaju postupci javnih nabavki za nastavak radova“, istakao je Lugavić.

„Napokon smo došli u situaciju da uradimo ovaj projekat, od groblja do glavnog puta, koji veže i Rudnik Soli. Mislim da građani dobro znaju koliko je značajan ovaj projekat i šta za njih ovo znači. Urađen je i plato ispred groblja gdje se sada može doći vozilima, kada je to potrebno. Meni kao građaninu i kao vijećniku je veoma drago da smo ispunili dato obećanje i samo na ovaj način idemo dalje“, naveo je vijećnik Alić.

Božo Jurkić u ime savjeta mjesne zajednice, podružnice Gornja Tuzla, Tetima i Kosci istakao je važnost ovog puta i uputio riječi zahvalnosti.„Ovo je jako važno za nas mještane jer smo bili dosta ugroženi kada smo imali makadamski put. Malo smo duže čekali da se ovo uradi ali sada zahvaljujući dobrim ljudima i Bogu dočekali smo. Zahvaljujem se Gradu Tuzla, bivšem gradonačelniku Imamoviću i sadašnjem, gospodinu Zijadu Lugaviću, posebno hvala gospodinu Mensuru Aliću, koji je bio sa nama od početka ovog projekta. Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje koji nam pomažu“,  poručio je mještanin Božo Jurkić.

Video: RTV7

(TIP)