Martina Navratilova ima rak dojke i grla

Jedna od najvećih tenisačica svih vremena Martina Navratilova (66) doznala je da boluje od raka koji je zahvatio dojku i grlo. Nakon pregleda, legendarnoj češko-američkoj tenisačici dijagnosticiran je nepovezan oblik raka, koji je srećom u ranoj fazi.

“Ovo je dvostruki udarac i situacija je zaista ozbiljna. Ipak, sve se još uvijek može popraviti i nadam se povoljnom ishodu. Borit ću se protiv svega što imam”, rekla je Navratilova.

“Prognoze su dobre i Martina će ovaj mjesec započeti s liječenjem. Radi se o karcinomu tipa HPV, a za taj tip raka postoje efikasne metode liječenja”, priopćili su predstavnici slavne tenisačice.

“Martina je primjetila zadebljani limfni čvor na vratu u vrijeme odigravanja VTA Finala u Fort Vortu. Kako se oteklina nije povlačila, podrvgnuta je biopsiji, a nalaz je pokazao početni stadij raka grla. Liječnici su kod dijagnostičkih postupaka na vratu kod nje uočili i sumnjivu tvorbu u dojci, a pokazalo se da se isto tako radi o karcinomu koji nije povezan s onim u grlu”, stoji u priopćenju.

Navratilova je u karijeri osvojila 18 Grand Slemova u singlu, čak devet Vimbldona, podsjeća Indeks. U karijeri je osvojila još 31 GS titulu u ženskim parovima te 10 GS-ova u mješovitim parovima.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)