Ministarstvo civilnih poslova BiH odbilo Lanu Pudar, iz kluba poručili: Sram vas bilo!

Ministarstvo civilnih poslova BiH u petak je objavilo odluku o rasporedu sredstava namijenjenih za tekući grant “Sufinansiranje sportskih manifestacija” za 2022. godinu.

Neka je na sramotu komisiji

– Na tom spisku među 155 dobitnika sredstava, na kojem su razne škole sporta, cheerleading klubovi, klubovi borilačkih sportova, sportsko rekreativne udruge i razno razna udruženja građana, nema Kluba vodenih sportova “Orka”, najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini po izboru Olimpijskog komiteta BiH za 2022. godinu, koji je na ovaj Tekući grant aplicirao sa projektom: “Pripreme, trenažni proces i reprezentativni nastupi Lane Pudar u 2022. godini, potvrđeno je iz Laninog kluba, KVS Orka Mostar.

– Neka je na sramotu komisiji koja je donijela ovu odluku i na taj način najbolje pokazala svu raskoš bahatosti, samovolje, bezobrazluka i javašluka koji vlada u ovoj instituciji. Pogledajte na njihovoj web stranici spisak dobitnika i iznose koje su dobili i sve će vam biti jasno kakvim su se “kriterijima” vodili i šta je njima bilo jedino bitno.

Plivački savez BiH, koji niti jednom jedinom markom nije učestvovao u finansiranju bilo kakvih troškova Laninih nastupa i priprema, uredno je prošao na ovom konkursu iznosom od 25.000,00 KM, upravo za finansiranje reprezentativnih nastupa Lane Pudar i reprezentacije BiH u 2022. godini.

– Samo je nastup njenog tima na netom završenom svjetskom prvenstvu u Melbournu naš Klub koštao je preko 40.000,00 KM. A gdje su u svemu tome nastupi u Rimu, Budimpešti, Bukureštu, Berlinu, pripreme i putovanja tokom cijele godine širom Evrope?! Ali zato je najbitnije da su sredstva dobile razne škole sporta koje se otvaraju isključivo u svrhu dobijanja sredstava na raznim grantovima i sa raznih nivoa vlasti.

Vrhunski sport

Nekad se zaista zapitamo gdje živimo, sa kakvim smo ovo ljudima okruženi i vrijedi li sve ovo ovolikog truda i odricanja, kada vas institucije kojima je obaveza i posao briga o vrhunskom sportu u našoj državi na ovakav način jednostavno pomnože s nulom?! I još nas samo pozovite na kakav prijem da se uslikate s Lanom, da nam uručite kakvu plaketu, da kažete da ste ponosni na njene rezultate i na nas, pa da ugođaj bude potpun… Sram vas bilo, saopćeno je iz KVS Orka.

(TIP/Izvor: sport.avaz.ba)