Premijer Halilagić upriličio prijem za „volontera godine“

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je u ponedjeljak u posjetu Adina Hodžića, momka koji se zbog svoje hrabrosti, saosjećenja i posvećenosti, te posebnih rezultata u oblasti prve pomoći, nedavno okitio prestižnom titulom „volonter godine”.  Hodžić je inače volonter Crvenog križa/ krsta u Lukavcu, a titulu je dobio kao jedan od devet najboljih među više od 3.000 volontera u FBiH.

Inače, ovakav rezultat Crvenog krsta u Lukavu i ne čudi s obzirom da se radi o jednoj od najaktivnijih organizacija Crvenog krsta, koja trenutno broji oko 100 volontera, kazao je danas Hodžić ističući da je, od ukupno 9 volontera kojima su uručena priznanja, njih troje iz Tuzlanskog kantona.

„Vaš ogroman i nesebičan angažman zavrjeđuje pažnju, te poštovanje i svaku podršku. Od poplava 2014. godine, pandemije 2020., te kontinuiranog učešća i podrške Maršu mira, pokazuje koliko su nam ovakve organizacije bitne kao društvu i koliko je volonterizam važan dodatak i dopuna raznim službama zaštite i spašavanja. Na tom doprinosu vam se i u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje lično ime želim zahvaliti“, kazao je danas premijer Halilagić, ističući da volontiranje i društvenokorisni angažman može i treba biti najbolja preporuka za svakog pojedinca.

Podsjetimo, s ciljem da se nesebični angažman, dobrovoljni rad i humano djelovanje ovih pojedinaca učini vidljivim na lokalnom i na međunarodnom nivou, 5. decembar obilježava se kao Svjetski dan volontera. Njihova solidarnost i humanost, koju svakodnevno pokazuju kroz aktivnosti na terenu, bude nadu i vjeru u bolje sutra za sve nas.

(TIP)