Građani BiH najviše biraju Istanbul i planine za doček Nove godine

Doček Nove godine u evropskim metropolama uvijek je među najpopularnijim rješenjima za bh. građane.

Naime, veoma popularne destinacije su Istanbul, Budimpešta, Venecija, Beč, Pariz, ali jednako je zastupljena i proslava na planinama kako domaćim, tako i onim u regionu.

U Agenciji “Sol Azur” iz Sarajeva ističu za “Nezavisne novine” da je interes građana za novogodišnja putovanja jednak kao i prethodnih godina.

“Naša ovogodišnja ponuda odgovara zahtjevima kupaca. U ponudi imamo razne destinacije kao što su Azurna obala, Pariz, Atina, Venecija, Beč, Budimpešta, Dubai i Istanbul”, navode iz ove turističke agencije.

Kako ističu, Istanbul je uvijek tražena destinacija kako u toku ljetne sezone, tako i za Novu godinu.

“Svi naši aranžmani su jednako zastupljeni. Vidimo da su ove godine građani veoma zainteresovani za Beč, Veneciju, Azurnu obalu”, navode iz ove turističke agencije.

Da već vlada velika zainteresovanost građana za novogodišnja putovanja za “Nezavisne novine” potvrđuju iz Poslovnice Turističke agencije “Vuković” u Prijedoru.

“Mi smo tek počeli s puštanjem novogodišnjih ponuda, dio smo pustili, a drugi dio će biti dostupan u narednom periodu. Kao i uvijek, najveće interesovanje putnika je za Istanbul, Budimpeštu i Milano”, navode iz Turističke agencije “Vuković”.

Kako navode, u ponudi imaju i jednodnevne izlete za najluđu noć.

“Svake godine u našoj ponudi imamo i jednodnevne izlete koji su veoma traženi među našim klijentima, međutim putovanja sa noćenjem su lakša pa možemo reći da su više tražena nego izleti”, navode iz Turističke agencije “Vuković”.

Kako dodaju, uvijek interesantna i veoma tražena jeste i proslava Nove godine na nekim od mnogobrojnih planina kako kod nas, tako i u regionu.

“Novogodišnji praznici na planini su uvijek posebni te naši klijenti rado biraju Zlatibor ili neku drugu planinu u regionu”, navode iz “Vukovića”, dodajući da su putovanja u evropske destinacije ipak više zastupljena.

Iz Turističke agencije “Unis Tours” iz Banjaluke za “Nezavisne novine” navode da su ove godine najtraženije destinacije zemlje u okruženju.

“Veoma je popularno i traženo skijanje u vrijeme novogodišnjih praznika”, navode iz ove  agencije, dodajući da je interesovanje građana isto kao i prethodnih godina.

“Interesovanje građana je na istom nivou kao prethodnih godina. Ko je planirao ići negdje za Novu godinu on će svakako ići bez obzira na sve”, navode iz ove turističke agencije.

(TIP/Izvor: Nezavisne novine/Foto: Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.