Filip Vučić dobitnik plakete ‘Safet Isović’

U  Bosanskom kulturnom centru Tuzla u srijedu je održano svečano otvorenje 14. Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”. Prvu noć je na programu bio takmičarski dio Festivala.

Publika je imala priliku da sluša 10 autorskih kompozicija u duhu sevdaha koje su na kraju propraćene nagradama za muziku, tekst i aranžman.

Ono što je svojstveno kao ideja i produkt Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” jeste glavna nagrada Plaketa Safet Isović koja je zaštićena na Institutu za intelektualno vlasništvo.

Dobitnik PLAKETE SAFET ISOVIĆ na 14. Festivalu Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” je Filip Vučić. On je nastupio sa kompozicijom Sulejmana othranila majka, također on potpisuje muziku i tekst, a za aranžman je zaslužan Ivan Peković.

Večeras će se u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održati revijalna noć 14. Festival Sevdalinke, a očekuje nas divna noć u kojoj ćemo moći da uživamo u izvedbama najeminentnijih umjetnika i umjetnica.

Kao i prehodni Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, imati ćete priliku pratiti sve aktivnosti uživo na Facebook stranici i Youtube kanalu Festivala Sevdalinke, zahvaljujući  generalnom medijskom pokrovitelju RTV TK.

Kompletan program možete pogledati na LINKU.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Откройте для себя новейшие обновления в приложении БК Олимп для Android! [url=https://olimp-apk.ru/]Приложение Олимп[/url] доступно сейчас. Мы улучшили наше приложение, чтобы…