Sav očaj i beznađe u jednoj fotografiji: 11 dana na kormilu megatankera kako bi se dokopali boljeg života

Šokantnu fotografiju objavila je španjolska obalna straža. Slika prikazuje tri slijepa putnika spašena nakon što su provela 11 dana na kormilu naftnog tankera.


Španjolska obalna straža spasila je trojicu migranata koji su bili na kormilu tankera koji je stigao na Kanarske otoke iz Nigerije.

Na fotografiji su prikazana tri slijepa putnika kako sjede na kormilu tankera za naftu i kemikalije Alithini II, prenosi Dnevnik.hr.

Brod je pristao nakon 11 dana putovanja. Migranti su zbrinuti i pružena im je zdravstvena pomoć.

Dolasci migranata na Kanare nakon opasnog prelaska iz sjeverne Afrike dramatično su porasli od kraja 2019., nakon što su pooštrene provjere na mediteranskim rutama, javlja The Guardian.

(TIP/Foto: Salvamento Marítimo/Twitter)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве и области. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…

  2. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…