what is voltaren for
Tjestenina sa povrćem i parmezanom
Fantastična jelo sa povrćem i tjesteninom.
Sastojci:
– 500 g svježeg paradajza
– 1 patlidžan
– 2 paprike
– 4 čehnja bijelog luka
– 1/2 glavice crvenog luka
– 2-3 lista svježeg lovora
– 80 g parmezana
– 10 listića svježeg bosiljka
– 4-5 kašika maslinovog ulja
– 250 g tjestenine
– sol, šećer
Priprema:
Patlidžan i paprike isjeckajte na kockice. Zagrijte tavu sa dve kašike maslinovog ulja, pa stavite dva čehnja bijelog luka isjeckanog na listiće.
Malo propržite, pa dodajte patlidžan i papriku i pojačajte temperaturu na kratko da se proprži. Posolite i isključite šporet.
U širu tavu stavite par kašika maslinovog ulja, pola glavice isjeckanog crvenog luka, dva čehnja bijelog luka i dva lista lovora.
Propržiti na umjerenoj temperaturi, pa dodajte ispasiran svjež paradajz (odstranite kožicu i sjeme što je više moguće) i pustite dvadesetak minuta da se napravi sos. Posolite i malo pošećerite.
Skuhajte tjesteninu, po izboru i procijeđenu stavite u sos od paradajza.
Promiješajte na šporetu i pustite nekoliko trenutaka da pasta upije malo sosa.
Tada ubacite propržen patlidžan i paprike, pa skinite sa šporeta i pospite rendanim parmezanom i svježim bosiljkom. Izmješajte dobro sve sastojke.
Na svaki tanjir servirane paste dodajte još par kapi maslinovog ulja.
Prijatno!
(TIP/Izvor: Coolinarika/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.