Tjestenina sa povrćem i parmezanom

Fantastična jelo sa povrćem i tjesteninom.

Sastojci:

– 500 g svježeg paradajza

– 1 patlidžan

– 2 paprike

– 4 čehnja bijelog luka

– 1/2 glavice crvenog luka

– 2-3 lista svježeg lovora

– 80 g parmezana

– 10 listića svježeg bosiljka

– 4-5 kašika maslinovog ulja

– 250 g tjestenine

– sol, šećer

Priprema:

Patlidžan i paprike isjeckajte na kockice. Zagrijte tavu sa dve kašike maslinovog ulja, pa stavite dva čehnja bijelog luka isjeckanog na listiće.

Malo propržite, pa dodajte patlidžan i papriku i pojačajte temperaturu na kratko da se proprži. Posolite i isključite šporet.

U širu tavu stavite par kašika maslinovog ulja, pola glavice isjeckanog crvenog luka, dva čehnja bijelog luka i dva lista lovora.

Propržiti na umjerenoj temperaturi, pa dodajte ispasiran svjež paradajz (odstranite kožicu i sjeme što je više moguće) i pustite dvadesetak minuta da se napravi sos. Posolite i malo pošećerite.

Skuhajte tjesteninu, po izboru i procijeđenu stavite u sos od paradajza.

Promiješajte na šporetu i pustite nekoliko trenutaka da pasta upije malo sosa.

Tada ubacite propržen patlidžan i paprike, pa skinite sa šporeta i pospite rendanim parmezanom i svježim bosiljkom. Izmješajte dobro sve sastojke.

Na svaki tanjir servirane paste dodajte još par kapi maslinovog ulja.

Prijatno!

(TIP/Izvor: Coolinarika/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://man-attestats24.com/]https://man-attestats24.com/[/url] - Аттестат купить окончание – путь к вашему будущему. В нашем портале все вы можете без труда и быстро…