Ferrari razvija električni model, poznato kad dolazi

Nakon SUV-a stiže i električni Ferrari – dolaze velike promjene!

Tek što su se Ferrarijevi fanovi morali suočiti s činjenicom da se sada nudi i povišeni model s četiri sjedala, iz Ferrarija dolazi novi šok. Prvi čovjek kompanije Benedetto Vigna potvrdio je dolazak električnog modela.

On je u intervjuu za Top Gear rekao kako će to biti “unikatni, pravi Ferrari”. U neku ruku bilo je za očekivati jer je Vigna nekoliko mjeseci ranije izjavio kako se Ferrari može uhvatiti u koštac s dodatnom masom kao posljedicom električnog pogona, i to uz zadržavanje prepoznatljivih voznih osobina najpoznatije talijanske automarke.

“Radimo puno na tome da zadržimo duše “makine”, oslanjajući se na godine iskustva i stručnosti”, rekao je Vigna nakon što su u javnost procurile patentne skice automobila s baterijskim modulima smještenim ispod i iza sjedala, kao i one za električni auto s četiri elektromotora. Vrlo malo se zna o električnom modelu, a proizvođač govori općenito kada raspravlja o budućem modelu.

Uostalom elektrificirani 296 GTV i SF90 Stradale jasno govore gdje stremi Ferrari i kako vidi budućnost supersportskih automobila. Istina Purosangue (galerija) je stigao s V12 atmosfercem, ali u njemu je predviđeno mjesto i za hibridni pogon.

Podsjetimo, Ferrari će do 2026. godine lansirati još 14 automobila među kojima je i jedan hipersportski model, piše Index.hr.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.