Bećiroviću i Mijatoviću podrška Socijalističke Internacionale: ‘Pobjeda SDP-a potrebnija nego ikad’

Socijalistička internacionala podržala je kandidature Denisa Bećirovića i Vojina Mijatovića za poziciju članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U pismu podrške kojeg potpisuje generalni sekretar Socijalističke internacionale Luis Ayala, navedeno je sljedeće:

„Veliko mi je zadovoljstvo prenijeti vam punu podršku Socijalističke Internacionale kandidatima za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Denisu Bećiroviću iz entiteta Federacija Bosne i Hercegovine i Vojinu Mijatoviću iz entiteta Republika Srpska.

Socijalistička Internacionala je uvijek podržavala dosljedna nastojanja SDP BiH na ostvarivanju socijaldemokratije, mira i stabilnosti za građane Bosne i Hercegovine. SI prati situaciju u vašoj zemlji od posljednjih izbora 2018. godine i ostajemo zabrinuti zbog stalne nestabilnosti koju osjećaju građani. Uzročnici političke nestabilnosti i korupcije moraju se pozvati na odgovornost, a nadolazeći predsjednički i parlamentarni izbori nude priliku za poziv za bolju vlast. Pobjeda SDP BiH potrebna je sada više nego ikada kako bi se uspostavio istinski demokratski okvir neophodan za nastavak puta mira i pomirenja kako za državu tako i za širu regiju. Kao predsjednički kandidati koji dijelite naše zajedničke vrijednosti i principe socijaldemokratije, jednakosti, sloboda i prava, obojica stojite na čelu bolje, jače i sigurnije budućnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

Socijalistička Internacionala poziva aktuelne vlasti da osiguraju slobodan, pravedan i transparentan izborni proces, posebno u sedmicama predizborne kampanje u kojima je i ranije bilo kršenja izbornih pravila i izazivanja straha. SI snažno podržava vaše kampanje i izražava punu solidarnost sa vama i sa SDP BiH˝.

(TIP)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Приложение леон ошибка[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой источник для…

  2. Привет всем! Точка сборки главных новостей: Украина и мир в одном месте для вашего удобства. Лучший сайт по теме https://wian.top/category/sports…

  3. Одни проблемы. [url=https://apps.rustore.ru/app/com.leonru.mobile5]Программа бк леон не устанавливается[/url] и с чем связана данная проблема я не знаю. Но лучше поискать другой…