Nikšić: Jasmin Imamović će biti sjajan zastupnik u državnom parlamentu; Izgledni prijevremeni izbori za gradonačelnika Tuzle

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a predao je kandidatske liste ove stranke za opće izbore 2022. godine. Nikšić je rekao kako se na listama SDP-a nalazi nešto manje od 500 kandidata bez članova SDP-a prijavljenih u sklopu koalicije Država.

“U svakom slučaju očekujem da na sljedećim izborima dobijemo podršku građana da mijenjamo sistem, da mijenjamo stanje u Bosni i Hercegovini. Imamo više od 40 posto žena koliko je zakonski minimum. Sad smo pojačali ekipu koja će spriječiti izbornu krađu. Ja sam siguran da će Denis Bećirović biti član Predsjedništva. Nadam se da će biti dva kandidata u Predsjedništvu koji nisu iz etnonacionalnih stranaka. Trojka je pokazala da mogu funkcionisati i ideološki različite stranke ukoliko postoji program”, rekao je Nikšić.

Kaže da očekuje da ako Jasmin Imamović kao nositelj liste bude izabran prihvati mandat i da će biti održani prijevremeni izbori za gradonačelnika Tuzle.

“Tuzla je jedan bastion SDP-a BiH. Smatramo da je Jasmin svojim doprinosom, onim što je uradio u Tuzli pokazao kako se može koristit i moto u kampanji da znamo kako se ostvaruju snovi. Pokazao je svima, kada je govorio 2000-te godine da će praviti slana jezera, mi smo ga svi blijedo gledali. Pokazao je svima da je to poptuno normalno. Jasmin će biti sjajan zastupnik u državnom parlamentu,” kazao je Nikšić.

(TIP)