Bećirović: Bakir je šampion populizma i demagogije!

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odgovorio je na najnovije napade kandidata SDA za Predsjedništvo BiH Bakira Izetbegovića.

„Za ljude u našoj zemlji bilo bi puno korisnije da se kandidat SDA za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović fokusirao na argumente i činjenice nego na izmišljanje i primitivno etiketiranje. Kandidat SDA ne bi trebao da se ljuti na opravdane kritike jer smo svi svjedoci da je često gubio političke partije izvan granica Bosne i Hercegovine i da se poslije njegovih posjeta stanje samo pogoršavalo. Posebno ne bi trebao da se ljuti kada mu se dobronamjerno sugeriše da ne stavlja sebe iznad legalnih državnih organa Bosne i Hercegovine. U Brisel treba da idu članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić a ne zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović.

Međutim, ako već govorimo o demagogiji i populizmu, postavljam nekoliko pitanja Bakiru Izetbegoviću kao dokazanom šampionu demagogije i populizma:

  • Zar nije neviđena demagogija i populizam govoriti da ćeš zaposliti 100.000 nezaposlenih u Bosni i Hercegovini i nakon toga imati stotine hiljada zaposlenih širom Evropske unije?
  • Zar nije teška demagogija i populizam govoriti da Bošnjaci nikada nisu živjeli u većoj slobodi, kao i da nikada nisu živjeli u boljim uslovima?
  • Zar nije opasna demagogija i populizam govoriti da se moraju poštovati legalni državni organi vlasti a onda najaviti posjetu Briselu bez najviših legalnih predstavnika države Bosne i Hercegovine?
  • Zar nije demagogija i populizam glasati za povećanje vlastite plate, a onda obećavati da ćete taj novac koji ste uzeli od osiromašenih građana donirati u humanitarne svrhe?
  • Zar nije demagogija i populizam glasati za SNSD-ove i HDZ-ove delegate u Domu naroda BiH, dati im tako apsolutnu kontrolu u Domu naroda svojim glasovima, a onda objašnjavati kako ne možete ništa učiniti jer SNSD i HDZ imaju kontrolu nad državnim parlamentom?
  • Zar nije demagogija i populizam pozivati se na pravnu državu, a glasati za antidejtonsko izbacivanje međunarodnih članova iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i za uvođenje etničkog veta u glasanju Komisije, zbog čega sada SNSD može da blokira razvojne projekte u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i drugim gradovima?

Zasad, zastat ću na ovih nekoliko primjera, a mogao bih ih nabrojati mnogo više. Ipak, mislim da su i ovi primjeri dovoljni da zaključimo da je Bakir Izetbegović zaista klasični populista i demagog“, zaključio je dr. Denis Bećirović.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://mdou41orel.ru/]https://mdou41orel.ru/[/url]? Топовые беспроводные наушники в Москве и РФ. Реплика оригинальных AirPods с шумоподавлением всего за 2490 рублей. Самые…

  2. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]купить копию Аирподс ПРО[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по скидке. Надежные…