Video: Pogledajte što BMW ima u tajnoj M garaži

Najnoviji video vodi nas u BMW-ov muzej u Münchenu.

BMW obilježava pola stoljeća M odjela, a tom je prilikom odlučio s javnosti podijeliti neke od najzanimljivijih M automobila koji nisu dogurali do serijske proizvodnje. Svaki od ovih automobila je izrađen do najmanjeg detalja i spreman za cestu.

O BMW M8 smo već govorili, ali vrijedi ga opet spomenuti. M8 je dobio 6.0 V12, ima sustav podmazivanja sa suhim karterom, a spremnik ulja je zbog nedostatka prostora smješten u prtljažnik. Raspolaže s čak 640 KS i 650 Nm.

Još zanimljiviji je M5 Cabrio. Govorimo o legendarnoj kamatarki, generaciji E34, a ona u ovoj inačici ima samo dvoja vrata, ali i mekani krov. Cjelokupna mehanika preuzeta je od serijskog M5, koji se tada nudio u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi.

I za kraj prava poslastica. BMW Z3 je i danas atraktivan auto, čak i u osnovnoj izvedbi s nejakim četiri-cilindarskim motorom. Uostalom, vozio ga je i James Bond, zar ne? Međutim, ova izvedba iz 1999. godine ispod prednjeg poklopca ima motor posuđen od tadašnje serije 8 – 5.4 V12. I sada svemu dodajte stražnji pogon, prenosi Index.hr.

(TIP)