Osvježenje na Panonskim jezerima u Tuzli

U dane vikenda veliki broj građana iz Tuzle i BiH, ali i gostiju iz inostranstva osvježenje je potražilo na Panonskim jezerima u Tuzli.

Osim posjetilaca sa sezonskim kartama doznajemo da je oko 12 hiljada posjeta zabilježeno tokom protekloga vikenda na oazi slanih okusa.

Više od 30 autobusa stiglo je sa gostima u naš grad. Osim građana iz Tuzlanskog kantona na Panonskim jezerima su vreli ljetni vikend proveli gosti iz Srbije, Hrvatske, Njemačke i Austrije.

Kako je istaknuto, očekuje se da će slana jezera tokom sezone posjetiti oko 380.000 gostiju koji će osim sunčanja i kupanja moći uživati i u mnogobrojnim kulturnim i zabavnim sadržajima.

Podsjećamo, Tuzla je jedini grad u Evropi koji ima slana jezera i jedini grad na svijetu čija se slana jezera, kupalište i plaža nalaze u centru grada. Kompleks Panonskih jezera čine tri jezera različite veličine i dubine, te Slani slapovi. U sklopu kompleksa Panonskih jezera nalazi se Arheološki park neolitsko-sojeničko naselje i Muzej geološka postavka “Pannonica”, dječiji zabavni park, sportski tereni, te mnogi drugi ugostiteljski, kulturni i zabavni sadržaji.

(TIP)