Veselin Vujović otvorio Međunarodni rukometni turnir ‘Rukomet na zrnu soli’u Tuzli

Legenda jugoslovenskog i evropskog rukometa Veselin Vujović otvorio je tradicionalni Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki “Rukomet na zrnu soli 2022” koji se u Tuzli održava od 24. do 26. juna.

– Prvi put sam na ovakvim turnirima, ali kada sam vas upoznao i kada vidim koliko volite ovaj sport uvijek ću se rado odazivati i dolaziti na ovakve manifestacije. Želim vam ugodan boravak u Tuzli – rekao je Veselin Vujović koji je potom pozvao više od 200 učesnika i učesnica da se fotografišu ispred zastava država iz kojih dolaze.

A u Tuzlu su stigli veterani i veteranke iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine te ekipe, muška i ženska, Bayerna iz Minhena.

– Igrat će se 41 utakmica, a onda slijedi polufinale i finale. Nakon pandemije koronavirusa i dvogodišnje pauze ponovo smo zajedno i mogu reći kako je ovaj turnir prožet velikim emocijama. Polufinale i finalne utakmice igraju se u subotu u poslijepodnevnim satima – kaže Zlatko Cipurković, predsjednik VRK Sloboda, organizatora turnira.

Pored rukometnih utakmica gosti iz regije posjetit će kompleks Panonskih jezera i Kuću sporta RSD “Sloboda”. Organizovat će se i završno druženje na kojem će biti dodijeljeni pehari i proglašeni najbolji veterani i veteranke.

Gosti iz regije su istakli zahvalnost VRK Sloboda, koji je oduvijek bio odličan domaćin, te su naglasili kako će najljepše uspomene ponijeti iz grada soli.

(TIP/Izvor: Fena)