Predsjedništvo i GO SDP BiH u Zenici 25. juna: Potvrđuju se liste za predstojeće izbore

Socijaldemokratska partija BiH u subotu 25. juna će u Zenici održati sjednicu Predsjedništva, a zatim i sjednicu Glavnog odbora na kojoj će biti potvrđene liste ove stranke za predstojeće Opće izbore. Prema rokovima CIK-a liste se predaju do 4. jula.

Liste su pripremljene za sve nivoe vlasti, a očekuje se da dobiju podršku Glavnog odbora. Liste su spremne za Predstavnički dom PS BiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, te kantonalne skupštine.

Kada je riječ o bh. entitetu RS s obzirom da je dogovorena Koalicija Pokret za državu koju je i zvanično ovjerila Centralna izborna komisija BiH, a koju čini deset političkih stranaka dogovorena je zajednička jedna lista za Narodnu skupštinu RS kako bi se ostvario što veći broj mandata, Trenutno probosanske stranke imaju samo tri narodna poslanika.

Ove godine SDP BiH ima čak dva kandidata za Predsjedništvo BiH Denisa Bećirovića (FBiH) i Vojina Mijatovića. Dok je Bećirovića podržalo desetak političkih stranaka, Mijatović je dobio podršku Demokratske fronte, a u toku su razgovori sa drugim političkim strankama.

(TIP/Nap/Foto: Arhiva)