Težak poraz tuzlanske Slobode u Hrvatskoj; Remi Tuzla Cityja protiv superligaša iz Srbije

Fudbaleri Slobode doživjeli su težak poraz 5:0 u Hrvatskoj od Slaven Belupa, ekipa koja je prošlu sezonu u HNL-u završila na sedmoj poziciji.  Slaven je stigao u vodstvo 11. minuti. Centaršuta Bašića s lijeve strane u gol je pretvorio Žuljević. Samo dvije minute kasnije već je bilo 2:0. Caimacov je presingom natjerao golmana Slobode na grešku i povećao vodstvo. Do kraja poluvremena još jedan lijep pogodak Slaven Belupa. Kvržić je u 33. minuti preciznom dubinskom loptom pronašao Žuljevića koji koristi situaciju jedan na jedan i pogađa za 3:0. U 65. minuti Liklin je iskosa s lijeve strane pogodio prvi ugao gostujućeg gola i zatresao mrežu Slobode za 4:0. U 67. Liklin je asistirao. Savršeno je pronašao Hlevnjaka koji je glavom matirea golmana gostiju za 5:0.

Remi Tuzla Cityja protiv superligaša iz Srbije

FK Tuzla City priprema se za debitantske evropske izazove, a prvi prijateljski meč odigrali su protiv FK Čukarički i remizirali 1:1. Prvi su zaprijetili Tuzlaci preko Mišića, nakon odličnog prodora Kuzmanovića. Nedugo zatim Misšić upisuje asistenciju kada mrežu Čukaričkog pogađa Ajdin Nukić u 12. minuti susreta. Mogao je City da udvostruči prednost, ali Kuzmanović nije uspio matirati golmana protivničke ekipe poslije odličnog šuta. Beograđani u nastavku meča su zaigrali mnogo bolje, pa su pogodili dva puta stativu gola Tuzle. Tri minute prije regularnih 90 trećeplasirana ekipa najjače lige Srbije dolazi do gola i konačnih 1:1.

Naredni protivnik timu Dragana Jovića biće za tri dana Maribor, a pet dana kasnije zakazan je još jedan prijateljski meč protiv bugarskog Plovdiva.

Tuzla City 7. jula imaće debitantski nastup u evropskim takmičenjima u San Marinu protiv ekipa Tre Penne. Sedam dana kasnije zakazan je revanš. Ukoliko City prođe dalje igraće protiv nizozemskog Alkmaara, prenosi N1.

(TIP)