‘Međusobne svađe, prijetnje, razočaranost roditelja, izostanak kvalitete obrazovanja, želja za osvetom’

Nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona imenovala nove sazive školskih odbora u osnovnim i srednji školama kako bi proveli želje političkih stranaka i postavile njima odane direktore u mnogim od tih škola nastala je vrlo mučna atmosfera. Međusobne svađe, prijetnje, razočaranost roditelja, izostanak kvalitete obrazovanja, želja za osvetom samo su neke od pojava kojima javnost svjedoči.

ŽO HDZ BiH Soli poziva novoimenovane članove školskih odbora da se uzdignu iznad dobivenih uputa svojih političkih nalogodavaca i shvate da svojim postupcima samo dodatno narušavaju ionako poljuljan sustav obrazovanja.

„U mnogim školama su vrlo neugodne situacije. To se sve odražava na ukupan ambijent u školstvu i  kvaliteta i uvjeti obrazovanja nisu u prvom planu. Nažalost ne prepoznaju se oni koji doista rade s iskrenom namjerom da ponude bolje uvjete, a takvih ima.  Međutim imamo taj ‘osvetnički’ narativ i za jednu školu imamo informaciju da su zastupnici jedne od vladajućih stranaka koji se nazivaju ‘frontom’  za okruglim stolom kad su dijelili škole izričito istakli da žele vratiti svog čovjeka kako bi se osvetili nekim od zaposlenika u toj školi i nakon toga će napustiti mjesto direktora. To su strašne postavke upravljanja obrazovnim procesom i vode ka dodatnom urušavanju sustava,“ istakao je  predsjednik ŽO HDZ BiH Soli Danijel Nikolić.

Zbog svega toga još jednom iz ŽO HDZ BiH Soli pozivaju da se ne pristaje na želje onih koji loše upravljaju političkim procesima.

˝Naročito iz razloga jer su njihove vizije obrazovanja zasnovane na temelju njihovog skromnog obrazovnog procesa. Neki od njih stekli su fakultetske diplome, a da nikada nisu vidjeli školsku ustanovu, profesore, kolege, nikada nisu pripremali i polagali ispit, radili neka istraživanja i to javnost zna i u budućnosti će sve više o tome pričati. Ne dozvolite cijenjeni članovi školskih odbora da vam takvi nameću sustave vrijednosti i uvjeravaju vas da budete sredstvo za izvršenje njihovih loših namjera koje proizvode još lošije stanje u obrazovanju naše djece˝, navode iz ŽO HDZ BiH Soli.

(TIP/Foto: Arhiva)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…