Tuzlak prodaje bogatu kolekciju dresova i novac donira za dječiji respirator

Bivši rukometaš Sead Mulić kolekcionar je dresova, a sportska poznanstva pomogla su mu da kreira bogatu kolekciju. Mulić se odlučio sve dresove staviti na aukciju i pomoći djeci na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla.

Sead Mulić iz Tuzle trenutno je zaposlenik Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine, a nekada je obnašao funkciju sportskog direktora RK Sloboda Solana. Prije toga Mulić je 18 godina bio profesionalni rukometaš.

Spontano se odlučio krenuti u humanu akciju, kroz razgovor sa suprugom.

“Prije mjesec dana kontaktirao sam prijatelja bh. reprezentativca Vladana Danilovića i zamolio ga da mi pokloni dres reprezentacije BiH iz Lige nacija. Kada je stigao dres, moja supruga me pitala šta ću više sa tim dresovima. Rekao sam joj da mi sugeriše šta ona misli, šta bi trebalo. Onda mi je predložila da organizujem aukciju i sva prikupljena sredstva doniram djeci koja su na Klinici za dječije bolesti. Pošto godinama nas dvoje živimo i radimo u Tuzli, logičan izbor je bio UKC Tuzla. Dječiji mobilni respirator detektiran je trenutno kao neophodan”

Mulić je prozvao pedesetak sportista, trenera i prijatelja, koji su bez okolišanja podržali njegov projekat.

“Bio sam oduševljen jer su svi podržali moju ideju. Prikupio sam 80 dresova i još 20 čekam da stigne”

Aukciju dresova Tuzlak će vršiti kroz četiri faze, jer kako kaže želi napraviti dobru organizaciju i promociju, te sakupiti što više novčanih sredstava.

“Prva faza će biti aukcijska večera, gdje bi bio određeni broj dresova. Druga faza je aukcija na Facebook profilu, gdje će biti najveći broj dresova. To radim kako bi ova priča došla do što većeg broja ljudi i da bi što više ponuda pristiglo. Treći dio su donacije privatnika, javnih institucija i osoba koje su u mogućnosti podržati ovaj projekat. I posljednji dio je humanitarna utakmica o kojoj ne mogui više reći jer su pregovori u toku”

U nastavku pogledajte galeriju dresova:

(TIP/Izvor: N1)