Želite što duže izdržati u seksu? Evo na što bi onda trebali misliti

Dok ste god svjesni da postoji mogućnost da ćete svršiti prije nego to želite, razgovarate o tome s partnericom i zaustavite se usred seksa, pokazujete joj da ste partner u kojeg može imati povjerenja…

Ako ste u krevetu s partnericom koja vam se sviđa i htjeli biste joj priuštiti nezaboravan seks, a osjetite da se (pre)brzo bližite klimaksu, postoji hrpa stvari i situacija o kojima možete razmišljati, a koje će vas barem malo omesti. Nogometne statistike. Jakobove kapice umotane u slaninu. Kosa Donalda Trumpa.

Svaki tip ima nešto o čemu će razmišljati za vrijeme seksa, a što će ga odvratiti od preranog svršetka.

No i to ima svoje mane:

1. Kad se već seksate trebali biste u seksu i uživati, a ne misliti na tupe jednog milijardera.

2. Distrakcija samoga sebe samo da biste izbjegli prerano svršavanje rijetko upali, kaže profesor psihologije i reproduktivne medicine, Ph.D. Michael Perelman sa Sveučilišta Cornell.

– Preranu ejakulaciju često povezujemo uz anksioznost i nedovoljno uzbuđenje – kaže profesor psihologije pri sveučilištu u Valparaisou, dr. David Rowland koji napominje da kad osjetite kako se brzo bližite kraju, počinjete brinuti.

– No ta briga, dodaje, još više ‘zapali’ živčani sustav i samo požuri ejakulaciju – objasnio je Rowland.

A da biste izdržali dulje, trebate smiriti već anksiozni mozak, a ne ga pretrpati ne seksualnim činjenicama i slikama.

– Zato se fokusirajte na nevjerojatan seks koji upravo imate, jer se tako nećete opterećivati mislima poput ‘Što ako prerano svršim’ – kaže Rowland i preporučuje da se koncentrirate na nešto što vas posebno privlači na partnerici; njezine usne, dah, kukove ili ramena.

Ako vas taj savjet iznenađuje, niste jedini. Rowland je i sam svjestan da bi upravo žensko tijelo i vaš užitak trebali ‘ubrzati’ proces, no znanost pokazuje drugačije, a Rowland inzistira na tome da, koliko god proturječno zvučalo, okupacija mozga s mislima povezanim sa seksom opušta i umanjuje anksioznost, što muškarcu daje veće šanse da odgodi orgazam.

A što god mislili o ovoj strategiji jedini način da provjerite funkcionira li je da ju sami testirate. Koliko god bili mentalno jaki, um ne može učiniti baš mnogo da zaustavi nadolazeći orgazam. Zato biste, kako preporučuje dr. Perelman, trebali pratiti koliko ste uzbuđeni, a ako osjetite da ste blizu kraja, ‘povući se’ prije nego bude kasno.

Zato recite partnerici da ćete u nekom trenutku vjerojatno malo prikočiti. Recite joj nešto poput: ‘Tako si dobra, ako nastavimo ovako neću dugo izdržati’. A onda ju stimulirajte oralno ili rukom, savjetuje Rowland.

Dok ste god svjesni da postoji mogućnost da ćete svršiti prije nego to želite, razgovarate o tome s partnericom i zaustavite se usred seksa, pokazujete joj da ste partner u kojeg može imati povjerenja, ali i da vas ne zanima samo osobno zadovoljstvo.

Uvijek je nedostatak intimnosti pravi problem – zato nije problem ni ako svršite prerano, ali ostanete i zadovoljite partnericu do kraja. A tako ćete i sa sebi smanjiti opterećenje jer znate da vaša ‘izvedba’ ne treba biti svaki put savršena.

Osim toga, istraživanje sa Sveučilišta Winona State pokazalo je da muškarci često misle da je dobar seks – dugačak seks.

No žene ne razmišljaju u tim terminima. Dapače, stimulativna i dobro osmišljena predigra, kao i ono što kažete nakon seksa, puno je važnije za njezin užitak od idealne izvedbe, pokazuje spomenuto istraživanje, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Dreamstime)