Kaneloni punjeni piletinom
Kaneloni punjeni piletinom su fantastičan obrok za koji vam hljeb nije potreban.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 1 pakovanje kanelona
– 1 veći praziluk
– 1 crni luk
– 2 čehna bijelog luka
– 1 veća mrkva
– 1 velika zelena ili crvena paprika
– 400 g pilećih prsa
– 500 ml pasiranog paradajza
– 500 ml vrhnja za kuhanje
– 150 g rendanog parmezana
– začini po želji
– maslinovo ulje
Priprema:
Pileća prsa isjeći na manje komade i samljeti u sjeckalici. Marinirati u maslinovom ulju i začinima koje volite.
Skuvati kanelone u kuhanoj posoljenoj vodi. Ocijediti i staviti sa strane da se ohlade.
Na maslinovom ulju prodinstati na sitne kockice isječenu mrkvu, luk, papriku, praziluk i na kraju bijeli luk.
Dodati mariniranu piletinu i kada se zapeče dodati četiri supene kašike pasiranog paradajza da smjesa postane kremasta. Skloniti sa šporeta i ohladiti u potpunosti.
Tepsiju premazati sa svih strana maslacem.
Ohlađene kanelone napuniti pripremljenom smjesom cijelom dužinom i poredati u tepsiju.
Napraviti preliv od vrhnja za kuhanje i preostalog pasiranog paradajza. Preliti napunjene kanelone i zapeći 25 minuta na 180 stepeni.
Izvaditi iz rerne i dok je jos vruće posuti rendanim parmezanom. Servirajte i uživajte u bogatstvu okusa.
(TIP/Izvor: Shutterstock)
Da li je ovo mišljenje jednog nezavisnog analitičara opšteg smijera ili SDA-ovog propalog funkcionera (bivšeg Zlajinog pulena).