FK Tuzla City počeo sa pripremama za evropske utakmice

Nakon što su izborili historijski plasman na evropska takmičenja, fudbaleri Tuzla Cityja protekle sedmice su krenuli u dinamičnom ritmu sa pripremama. Predstavljen je i novi šef stručnog štaba Dragan Jović, objavljen plan priprema, neki igrači su produžili ugovore, a klub je u međuvremenu i napustilo nekoliko donedavno, standardnih prvotimaca.

Ambiciozno su fudbaleri Tuzla Cityja krenuli sa pripremama za narednu sezonu, ali i za evropske utakmice. Danas su odigrali i prvu kontrolnu utakmicu protiv Gradine iz Srebrenika, dok za nekoliko dana putuju u Sloveniju gdje će odigrati još tri. Debitantski nastup u Evropi uslijedit će već 7. jula.

“To je jedan sjajan rezultat. Kad vidimo koje su sve ekipe sa puno većom tradicijom i svim ostalim stvarima ostale iza Tuzla Cityja, po meni je to jedan fantastičan rezultat”, kazao je šef Stručnog štaba FK Tuzla City Dragan Jović.

Veliki doprinos plasmanu na evropsku scenu doprinijeli su među ostalim i Morris, Doffo, Tomašević, Vukušić i Džafić čiji odlazak će Uprava i stručni štab prije puta na pripreme u Sloveniju pokušati nadomjestiti. Ne treba zaboraviti ni angažman mladih snaga u ovom klubu, koje su nakon odlaska Husrefa Musemića, ponijele najveći teret u radu.

“Veliki teret je bio na nama mlađim. Izgurali smo hvala Bogu sa našom Upravom i kolektivom kompletnim tako da smo svoj cilj ostvarili. Što se tiče budućnosti mi radimo na par pojačanja”, istakao je Selver Ahmetović, član Stručnog štaba FK Tuzla City.

Nekoliko standardnih prvotimaca među kojima su jedan od najboljih golmana Prmeijer lige BiH Nevres Fejzić, i sjajni veznjak Huso Karjašević, produžili su ugovore.

“Na Tuzlanskom kantonu dugo nije bilo izlaska u Evropu i ja po prvi put u historiji izlazim u Evropu. Nadam se da će sljedeća sezona biti još bolja i da ćemo sljedeće sezone izboriti Evropu”, navodi kapiten FK Tuzla City Nevres Fejzić.

“Sigurno da je jedan historijski uspjeh za sve nas, pogotovo za mene, što sam bio dio toga. Trebamo svi biti ponosni na to i očekivanja su da ostavarimo što bolji plasman u Evropi”, kaže Huso Karjašević, igrač FK Tuzla City.

Ambicije novog trenera su da klub nastavi sa uspjesima, a cilj je da u naredne tri godine postanu i prvaci Premijer lige Bosne i Hercegovine.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Dino Durmić)