Denis Bećirović dobio podršku Prve mostarske partije za Predsjedništvo BiH

Zajednički kandidat sedam oporbenih stranaka za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović (SDP BiH) u Mostaru je u četvrtak dobio i osmu potporu od strane Prve mostarske partije.

– Podrška gotovo cjelokupne oporbe mojoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH nije nikakva osobna bitka jednog čovjeka. To je zajednička procjena velikog broja građana i gotovo cjelokupne oporbe da budem na čelu jedne velike zajedničke kolone koja pokreće demokratske promjene u državi BiH – istaknuo je Bećirović u izjavi za medije.

Smatra kako se Bosni i Hercegovini “više ne smije ponoviti mandat koji je trenutno na zalasku”.

– Vidimo da zemlja u posljednje četiri godine propada, stalno smo u opstrukcijama i blokadama. Naš cilj je da mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine bude razdoblje okretanja ekonomiji, razvoju, otvaranju novih radnih mjesta i podizanju životnog standarda. Ljudi masovno odlaze iz svih krajeva BiH – naglasio je on.

Bećirović je podvukao kako Bosni i Hercegovini prijeti demografski slom u slučaju da u iduće četiri godine u ovoj zemlji budu dominantne teme “prekrajanja unutarnjih granica, odcijepljenja i ukidanja”.

– Imamo šansu promjeniti te negativne trendove. Ovo je možda i posljednja šansa za ovu zemlju koju u listopadu ne smijemo propustiti. Moramo se okupiti oko ideje časne, demokratske, pravne države. Želimo u fokus staviti čovjeka – poručio je Bećirović.

Predsjednik Prve mostarske partije Semir Drljević ‘Lovac’ je istaknuo kako odluka da Denisa Bećirovića podrže u kandidaturi nije ishitrena te da nitko ne bi trebao biti njome iznenađen.

Kaže kako se odlukom nije odmaknuo od smjernica svoje stranke.

– To su lokalne, građanske smjernice, a prva je političko obrazovanje građana. Druga smjernica je pravna država u prvom redu, potom ljudska prava te na koncu demokracija, odnosno pravo da imamo različito mišljenje – dodao je Drljević.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a rekao je kako ova stranka već značajno razdoblje ostvaruje suradnju s Prvom mostarskom partijom.

– Drago mi je što su članovi te stranke donijeli odluku da podrže Denisa Bećirovića koji će sigurno biti član Predsjedništva BiH – ocijenio je on.

Dodao je kako je Bećirović “vjerojatno jedini kandidat u povijesti BiH koji treba drugi put pobijediti da bi dobio prvi mandat”.

– On je pobijedio 2018. godine ali je voljom brojača iz SDA ta volja građana Bosne i Hercegovine zamijenjena. Drago mi je da ćemo u Federaciji biti u prilici ponoviti ono što se trebalo dogoditi prije četiri godine, a siguran sam da će Denis (Bećirović) svojim doprinosom kao član Predsjedništva BiH činiti da ta institucija zaista radi u interesu svih građana BiH – zaključio je Nikšić.

Pored Mostara, Bećirović je tijekom dana s izaslanstvom posjetio i ostale općine i gradove u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

(TIP/Izvor: Fena)