Šta kada vas poljubi u vrat, usne, čelo…? Sve vrste poljubaca i njihova skrivena značenja

U svijetu ljubavi djela su ta koja često govore puno više od riječi. Ta tvrdnja vrijedi i za poljupce – različite vrste poljubaca imaju svoja mala, skrivena značenja koja vam mogu puno toga reći.

Naravno, među nama postoje pojedinci koji vole provoditi vrijeme razgovarajući o svakom svom osjećaju, ali postoje i oni drugi kojima su riječi ponekad problem, ali zato pronalaze druge načine da pokažu kako se osjećaju.

Tako ponekad i poljubac koji dobijete može pružiti uvid u ono što se događa negdje u dubini srca vašeg partnera.

U nastavku pročitajte 11 vrsta poljubaca i njihova skrivena značenja.

1. Poljubac u usne

Značenje: Istinski cijeni vašu ljubav.

Brzi, suhi poljubac, često zatvorenih usta, zapravo je način na koji se osobe u ljubavnoj vezi pozdravljaju na dolasku i odlasku.

Ako vas partner na ovaj način ljubi i kod kuće, gdje to nitko ne vidi, to je znak da ste postali bitan dio njegove rutine i života.

Ako vas tako ljubi u javnosti, to je dokaz da je ozbiljan kada je u pitanju vaša veza.

2. Poljubac u vrh glave

Značenje: Želi se pobrinuti za vas.

Kad muškarac svoju partnericu poljubi u vrh glave, to znači da se osjeća zaštitnički. To znači da si nije mogao pomoći – morao je prestati s onim što radi i dati vam do znanja da mu je stalo do vas, da voli dijeliti prostor s vama i da mu značite čitav svijet.

3. Poljubac u ruku

Značenje: Koketira s vama.

Ako vas muškarac poljubi u ruku, možete biti sigurni u nekoliko stvari. Prva je ta da je izuzetno samouvjeren. Potrebna je hrabrost da osoba poljubi ženu u ruku, osim ako niste članica kraljevske obitelji.

Druga je ta da se radi o performeru. To ne znači da njegovi osjećaji nisu iskreni, samo se morate pripremiti na puno udvaranja.

4. Poljubac u unutarnju stranu zgloba

Značenje: Uskoro će situacija postati ozbiljno seksi.

Ako vas je poljubio s unutarnje strane zgloba, možete biti sigurni u jednu stvar – jedini razlog zbog kojeg vam već nije strgnuo svu odjeću jest taj što se nalazite u javnosti. Ovim poljupcem muškarac vam daje do znanja da zna kako funkcionira žensko tijelo, kao i da se ne boji to znanje iskoristiti.

5. Poljubac u vrat

Značenje: Ima snažne romantične osjećaje prema vama.

Ova vrsta poljupca izvrstan je znak. Poljubac u vrat romantična je gesta kojom govori da vas želi. Radi to bez ijedne riječi, ali vrlo učinkovito.

6. Francuski poljubac

Značenje: Očaran je vama, u potpunosti.

Kada vas muškarac poljubi na ovaj način, posebno kada svojim rukama obuhvati vaše lice, bez obzira na to je li svjestan toga ili ne, otkriva vam koliko je očaran vama. Na taj način pokazuje vam i koliko ste mu privlačni.

7. Poljubac u obraz

Značenje: Njemu (zasad) baš i nije stalo.

Poljubac u obraz potpuna je suprotnost poljupcu s jezikom. Pokazuje vam da mu je stalo, ali (još uvijek) ne na onaj način na koji biste vi to možda htjeli.

8. Poljubac kraj oka

Značenje: Uistinu vas cijeni.

Poljubac kraj oka možda vam se može učiniti čudnim jer se, između ostalog, oko obično ne smatra erogenom zonom. Ali i u ovom poljupcu mogli biste istinski uživati jer je on gesta ljubavi i uvažavanja vašeg partnera.

9. Poljubac u čelo

Značenje: Voli vas na dubljoj razini.

Poljupcem u čelo muškarac vam daje do znanja da će biti tu i da vas želi zaštititi. Osim toga, poručuje vam da voli baš sve na vama, a ne samo vaše tijelo. Poljubac u čelo zapravo je poljubac u mozak.

10. Poljubac u trbuh

Značenje: Ugodno mu je s vama.

Ako vas muškarac poljubi u trbuh, to znači da se osjeća sto posto ugodno u vašem društvu i da vjeruje da se i vi osjećate tako.

Također, svaka osoba nije sto posto zadovoljna izgledom trbuha pa vam muškarac koji vas poljubi tamo na neki način i zahvaljuje jer dijelite svoju ranjivost s njim. Također, poljubac u trbuh može imati i puno ozbiljnije značenje – ono da može zamisliti da imate dijete skupa.

11. Poljubac u grudi

Značenje: Želi seks s vama.

Ovako intimnim poljupcem muškarac vam pokazuje da je pažljiv, ali i iskusan. Želi da uživate u svakom poljupcu koliko i on, kao i u svemu što će se dalje događati, piše Zadovoljna.hr.

(TIP/Foto: Getty Images)