Heroj odbrane Mostara i zlatni ljiljan Semir Drljević Lovac podržava Denisa Bećirovića

Heroj odbrane Mostara, zlatni ljiljan Armije RBiH i predsjednik Prve mostarske partije (PMP) Semir Drljević Lovac odlučio je pružiti podršku Denisu Bećiroviću (SDP) za člana Predsjedništva BiH, a to zvanično učiniti u narednim danima.

Iako još nije poznato da li će izbori biti održani i kada, bez obzira što su raspisani za 2. oktobar jer CIK nije dobio novac, Bećirović iz dana u dan dobija sve veću podršku, piše Klix.ba.

Drljevića, ratnog komandanta odbrane Mostara, stanovnici tog grada poznaju po ratnim zaslugama, a šira bh. javnost možda ponajbolje po snimku iz Pariza 9. maja 1995. godine. Cijeli antifašistički svijet u Parizu je tada aplaudirao Bosni i Hercegovini. Tog je dana Bosna i Hercegovina prvi put u svojoj historiji dobila poziv da učestvuje u vojnoj paradi u povodu Dana pobjede nad fašizmom.

Čovjek koji je nosio zastavu tokom defilea bio je upravo Semir Drljević Lovac. Bila je to legalna zastava međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine pod kojom je odbranjena Bosna i Hercegovina. Armiji Republike Bosne i Hercegovine je i ovim događajem u Parizu priznato članstvo u svjetskoj antifašističkoj porodici.

Semir Drljević Lovac rođen je 1963. u Mostaru. Odlikovan je najvišim priznanjem u Armiji Republike Bosne i Hercegovine – Zlatni ljiljan dobio je 1994. kao pripadnik 41. slavne motorizovane Viteške brigade.

(TIP)