Pucnjave u SAD: Ispred crkve ubijeno troje, na groblju ranjeno dvoje ljudi

Muškarac je pištoljem ubio dvije žene na parkingu crkve u američkoj saveznoj državi Iowa, a zatim izvršio samoubistvo, a u drugoj pucnjavi ranjene su dvije osobe na groblju u Wisconsinu, prenosi Reuters.

Pucnjava u Iowi dogodila se u četvrtak, ispred Cornerston crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve, dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mjesta pronašli su troje mrtvih, saopštili su iz šerifove kancelarije.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dvije osobe na groblju u Wisconsinu, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su su prisustvovali sahrani, saopštila je policija.

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu, zadobivši teže povrede, saopštio je zvaničnik policije uz napomenu da je još traga za napadačem.

SAD su posljednjih nedelja potrešene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u sjevernom dijelu Newyorka, 19 djece i dvoje nastavnika u Teksasu, i dva ljekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.

Američki predsednik Joe Biden pozvao je jučer Kongres da zabrani ofanzivno oružje, pooštri procedure za izdavanje dozovola i primjeni druge mjere kontrole naoružanja kako bi se riješio problem masovnih pucnjava, navodi Reuters.

(TIP/Izvor: Tanjug/Foto: Michael Ciaglo/Getty Images/AFP Michael Ciaglo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)