Od 1. jula cijene usluge mobilne telefonije u BiH bit će uvećane

Zbog finansijskih obaveza telekom operatera u BiH po pitanju plaćanja dozvola za korištenje radio-frekvencijskog spektra, od 1.jula građani će plaćati dodatnih 1 KM naknade usluga mobilne telefonije.

Kompanija BH Telecom na svojoj web stranici objavila je da će doći do izmjena cjenovnika na način da će se od 1. jula 2022. godine vršiti obračun mjesečne naknade za korištenje resursa mobilne mreže u iznosu od 1 KM (sa PDV-om), prenosi Depo.ba.

Prepaid mobilnim korisnicima (Ultra start , Ultra Internet paketi i Ultra Tourist paketi), naknada za korištenje mobilne mreže će se naplaćivati svakih 30 dana, na sljedeći način:

-korisnicima koji imaju dovoljno sredstava na osnovnom računu, bez obzira na status validnosti (aktivan/inaktivan) će se vršiti umanjenje kredita po osnovu naplate naknade u iznosu od 1 KM sa računa, koja vrijedi narednih 30 dana.

-nakon isteka roka od 30 dana, proces se ponavlja na isti način, tj. ponovo se vrši umanjenje kredita za iznos od 1 KM sa osnovnog računa;

-ukoliko u datom trenutku ne postoji dovoljan iznos kredita na osnovnom računu prepaid mobilnog korisnika, iznos naknade će se naplatiti prilikom naredne dopune kredita.

-naknada za korištenje mobilne mreže se neće naplaćivati pri aktivaciji prepaid paketa sve dok se ne izvrši nadopuna kredita na osnovnom računu u iznosu dovoljnom za naplatu naknade.

Cijene mjesečnih pretplata za postpaid korisnike neće se povećavati.

I druga dva telekom operatera također su uveli ovu naknadu, a njihova saopštenja pročitajte ovdje za HT Eronet i ovdje za M:tel.

(TIP)