Johnny Depp dobio proces protiv Amber Heard

Američki glumac Johnny Depp dobio je proces protiv bivše supruge Amber Heard, pa će mu biti isplaćena odšteta od 15 miliona dolara, javlja BBC.

Porota suda u Virginiji procijenila je da tokom procesa nisu dokazane tvrdnje Heardove protiv Deppa.

Deppu je na ime odštete dodijeljeno 10 miliona dolara i još pet miliona kaznene štete, čime je okončan spor u kojem je nekadašnji par jedno drugo optuživao za klevetu.

Reuter piše da je porota istakla da Depp nije klevetao Heard, ali da je to ona činila tokom suđenja protiv bivšeg supruga, kao i u članku “Washington Posta” iz 2018. u kojem je napisala da je “javna ličnost koja predstavlja nasilje u porodici”.

Porota je utvrdila da su izjave Herdove o njenom braku bile “lažne” i da su prenosile “klevetničku implikaciju” na druge, a ne samo na Deppa. Takođe su otkrili da je “postupila sa stvarnom zlobom”, dodaje BBC.

Predsjedavajući poroti sada prolazi kroz sva pitanja forme u vezi sa klevetanjem koje je počinila Heardova i na svako odgovara sa “da”. Ona uključuju i to da li je tekst Heardove lažan, klevetnički i da li se konkretno odnosi na njenu vezu sa Deppom.

Pristalice Johnnya Deppa okupile su se ispred sudnice i sve vrijeme skandirale njegovo ime.

Sud je donio dvije odluke jer su postojale dvije optužbe za klevetu. Depp je prvo optužio bivšu suprugu za klevetu, a vrijednost tužbe bila je 50 miliona dolara, dok je Heard uzvratila istom tužbom, ali u vrijednosti od 100 miliona dolara.

Haerd je optužila Deppa za nasilje, dok je glumac tvrdio da nikada nije ispoljio nasilje ni prema jednoj ženi. U njegovu korist svjedočile su i bivše dugogodišnje partnerke glumica Winona Ryder i pjevačica Vanessa Paradis, sa kojom Depp ima i djecu.

(TIP/Srna)