Nacionalizam u Bratuncu: Prijetnje smrču Bošnjaku koji ima ugostiteljsku radnju

U centru Bratunca u utroak se desio napad na nacionalnoj osnovi. M.L. je napadao goste, vrijeđao ih i tražio svinjski burek u jedinom lokalu koji je u vlasništvu Bošnjaka. Uputio je i prijetnje smrću.

Prema informacijama vrijeđan je vlasnik uglednog ugostiteljskog objekta Korzo na nacionalnoj osnovi, dobio prijetnje smrću, a vrijeđani su i gosti ovog lokala.

Iz Policijske uprave Zvornik su potvrdil ovaj događaj i o istom saopštili:

“Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su oko 16,45 časova, lišili su slobode lice inicijala M.L. iz Bratunca, zbog krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti. Policijskoj stanici Bratunac je navedenog dana oko 15,25 časova lice B.M. prijavilo narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Bratuncu od strane lica M.L., a potom i prijetnje po život upućene od lica M.L. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, te dostavljanje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.”

Vlasnik ugostiteljskog objekta aščinica “Korzo” koji se nalazi na popularnom šetalištu u centru Bratunca, kazao je za Zvornički.ba kako je “žalosno da se u ovom vremenu ovakve stvari dešavaju”.

“Uhapšeni u ovom slučaju je tokom cijelog dana prijetio meni i gostima u lokalu, te tražio “svinjski burek” znajući o kom se lokalu radi, svjesno provocirajući konobare, mene, goste i sve nas koji ovdje živimo i radimo. Sve sam ovo navedeno uredno prijavio policiji te je podnesena krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti”, kazao je Beriz M.

(TIP/Nap)