KO SDP Tuzla: Praksa političkih zvaničnika ne bi trebala biti komentarisanje i u političke svrhe korištenje presuda sudske vlasti

Praksa političkih zvaničnika ne bi trebala biti komentarisanje i u političke svrhe korištenje presuda sudske vlasti naročito ne onda kada pojedini procesi nisu u potpunosti okončani. Međutim svjedoci smo kontinuiranih i sve bahatijih neosnovanih napada na rad prošle Vlade TK koju je časno predvodio premijer, uvaženi prof.dr. Kadrija Hodžić, navode iz SDP-a.

Kako su istakli, dezinformacije u pogledu sudskih postupaka vođenih, naročito u oblasti obrazovanja, iziskuju argumentirane i oštre demante, što će u konačnici sa jedne šire vremenske distance biti moguće detaljnije dokazati.

˝Kada već spominjete presude suda za postupke ranijih direktora škola nesporna je činjenica da većina tih završenih posupaka, presudama nadležnih sudova biva proglašena NEOSNOVANIM. (nekoliko primjera u prilogu).Takođe je činjenica da upravo ovih dana smjenjujete sve direktore škola koji pred vama nisu pognuli glavu. Ne samo da im prekidate mandat, već pojedine od njih ostavljate bez posla i osnovnih uslova za život.S ciljem potpune transparentnosti, pronaći ćemo način da analiziramo rad svih prethodnih Vlada TK, naročito u dijelu koji se odnosi na štetu koju su nanijeli TK, i s takvim informacijama odgovorno stati pred građane i građanke Tuzlanskog kantona˝, saopštili su iz KO SDP Tuzla.

(TIP)