Foto/Radončić: Nismo se mi udružili protiv Bakira, nego da spasimo BiH

Na unutarstranačkoj tribini SBB-a u Zavidovićima, koja je održana večeras u prepunoj velikoj sali Doma kulture, u prisustvu oko 400 osoba, nakon što je u članstvo SBB-a primljeno stotinjak novih ljudi, prisutnima se obratio i predsjednik stranke Fahrudin Radončić.

– Politika SBB-a, koja je zagovarala velike radove, razvoj, unutardržavni i regionalni mir, potrebu većeg zapošljavanja, neophodnost viših penzija i plaća, neophodnost kompromisa, ali i snažnog čuvanja suvereniteta BiH, u ovoj izbornoj godini doživljava potpunu rehabilitaciju. Zato sebi više ne možemo dozvoliti gubitak niti jedne revizije, pa ni ekonomske i glasačke revizije koja je uništila i minule dvije i po decenije naših života – rekao je Radončić.

Bosna i Hercegovina, naglasio je, ima jake simpatije međunarodne zajednice i saveznike među njima, ali ih nema na domaćem terenu u vidu probosanske politike SNSD-a i prestanka opstrukcija HDZ-a BiH kada je u pitanju provođenje izbora.

– Samo snažnim ekonomskim razvojem, rasterećenjem privrede, masovnim radovima, pravdom za sve možemo spriječiti odlazak ljudi. Taj odlazak je veća opasnost od bilo kojeg tobožnjeg rata i mi to moramo zaustaviti – kazao je predsjednik SBB-a.

Govoreći o zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, predsjednik SBB-a je rekao:- Nisu se SBB i Radončić niti NiP i Konaković, SDP i Nikšić, NES i Ogrešević, Naša stranka i Forto, gradonačelnik Zenice Kasumović udružili protiv Bakira. Mi smo se udružili protiv loše vlasti, protiv neuspjeha, protiv siromaštva, protiv korupcije, protiv montiranih procesa i protiv zaostajanja za svima u regionu. Ovo je prejaka ekipa, koja će u međuvremenu biti pojačana, i mislim da je već sada jasno ko će pobijediti za člana Predsjedništva, ali, što je još važnije, ko će činiti novu vlast u kantonima FBiH i državi i ko će odvesti BiH u mir, prosperitet, NATO i ka jačoj integraciji na putu u EU – zaključio je Radončić.

Inače, na skupu su govorili dr. Adnan Jupić, potpredsjednik SBB-a i povjerenik za Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton i predsjednik Općinskog odbora SBB-a Azem Horozović.

(TIP)