Sablasna kuća koja je inspirirala slavni horor prodana za 1.52 miliona dolara

Kuća s tri spavaće sobe iz ranog 19. stoljeća u gradu Burrillvilleu u Rhode Islandu u SAD-u uprkos šarmantnim istorijskim elementima zapravo je “ukleta” kuća koja je inspirirala horor film The Conjuring iz 2013. godine.

Nakon što se na tržištu pojavila krajem 2021. za 1.2 milion dolara, sablasna kuća nedavno je prodana za 1.52 miliona dolara, što je 27 posto iznad tržišne cijene. Nekretnina koja se nalazi na adresi 1677 Round Top Road ima 280 kvadratnih metara, uključujući stropove s gredama, kamine i drvene ormare u kuhinji.

Prethodni vlasnici, istraživači paranormalnih pojava Jenn i Cory Heinzen, kupili su kuću za 439 hiljada dolara 2019. godine te su proveli četiri mjeseca u jednoj sobi kao “znak poštovanja prema duhovima, dopuštajući im da se naviknu na njih umjesto da upadaju”, rekli su za The Wall Street Journal u vrijeme kupovine. Međutim, ipak su primijetili crnu figuru u dnevnom boravku.

“Kada smo shvatili da smo oboje budni i oboje smo to vidjeli, nestalo je”, rekao je Cory Heinzen za Journal. Par je također čuo korake i kucanje, a čak su vidjeli bljeskove svjetla u sobama koje nemaju svjetla.

Časopis je također prvi objavio vijest o ovoj prodaji, dodajući da je novi vlasnik bostonska developerka po imenu Jacqueline Nuñez. Ona je bila jedna od više od 10 ljudi koji su dali svoje ponude za nekretninu, prenosi Index.hr.

“Ovo je za mene vrlo osobna kupovina. Kada je stigla na tržište, pomislila sam: ‘Ovo je posjed koji ljudima omogućuje da razgovaraju s mrtvima'”, rekla je za Journal Nuñez i dodala da ne osjeća da je kuća dom demona, nego jednostavno “jedinstvena struktura”.

(TIP/Foto: Mott & Chace Sotheby’s International Realty/IMDb)