Video: Mladi iz Srbije na “Kapiji”: “Dolazimo 10 godina da skupa obilježimo ovaj zločin, nismo svi negatori”

Mladi iz Srbije okupljeni u Inicijativi mladih za ljudska prava iz Beograda 10 godina dolaze na Kapiju 25. maja da odaju počast ubijenoj tuzlanskoj mladosti. Tako su i danas skupa sa mladima iz Sarajeva osim na Kapiji boravili i u Memorijalnom centru Kapija, gdje su pogledali film o tom strašnom zločinu. Poručili su da nisu svi isti i da se takav zločin ne smije zaboraviti.

Sa njima je, između ostalih, razgovarao Hilmo Bučuk, koji je kobnog 25. maja ‘95 godine na Kapiji izgubio kćerku Lejlu. Kazao im je da je veoma bitno da pravu istinu prenesu u svoj grad. Mlade iz drugih gradovam uključujući i Visoko, je zanimalo kako je Tuzla sačuvala jedinstvo i multietničnost, po čemu je karakteristična i posebna. Kako su im kazali roditelji ubijene tuzlanske mladosti, Tuzla je bila i ostala takva, i pozvali su sve mlade da iskreno dođu u Tuzlu bilo kojeg datuma.

Više u video prilogu:

(TIP/Izvor: RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.