Sloboda savladala Leotar i prekinula negativan niz

Fudbalski klub „Sloboda” savladao je ekipu Leotara rezultatom 1:0.

U okviru 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana je utakmica između FK Sloboda i FK Leotar, na Gradskom stadionu Tušanj.

Priliku za pogodak u prvom poluvremenu imao je Said Husejinović, no njegov pokušaj odbranio je golman Vukanović. Ekipa Slobode povela je deset minuta kasnije, u 39. minutu, golom Mladena Veselinovića. Sudac Petrović produžio je prvo poluvrijeme tri minute, u okviru kojeg je Saša Maksimović kažnjen žutim kartonom.

Sloboda je nastavila napadati i u drugom poluvremenu, gdje su Crveno- crni stvarali odlične gol prilike. Trener Slobode, Amir Spahić, izvršio je četiri izmjene u svojoj ekipi. U igru su ušli Alen Kurtalić, Abid Mujagić, Adi Alić i Eldar Mehmedović umjesto Saida Husejinovića, Saše Maksimovića, Mirsada Ramića i Mladena Veselinovića. U nastavku igre, žutim kartonima kažnjeni su Dženis Beganović, Fedor Predragović i Emir Jusić. Ekipa Leotara igrala je od 86. minuta sa igračem manje, nakon što je Rashid Chichba dobio crveni karton (žuti kartoni u 59. i 86. minutu).

Sloboda je nakon ove utakmica prekinula dugi niz utakmica bez pobjede i slavila na Tušnju.

(TIP/Fksloboda.ba)