Novalić: Dok sam ja učio matematiku Konaković je učio kolut naprijed i nazad

Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine obratio se delegat Elmedin Konaković koji je uputio oštre optužbe na račun premijera Federacije BiH Fadila Novalića. Konaković je rekao da je Novalić delegatima nudi novac, hodajući od klupe do klupe, kako bi glasali za usvajanje budžata.

Novalić mu nije ostao dužan.

“Veoma sam zadovoljan, koristiće svim kategorijama, korisnicima budžeta. Ono s čime nisam zadovoljan jeste karakterom diskusija koje su išle sve do lične uvrede. To naročito izdvajam gospodina Konakovića. Izgleda da se ne poznajemo. Ja sam Fadil Novalić, premijer Federacije.” kazao je u svom obraćanju Novalić.

“Prije ovoga ja sam radio 33 godine u privredi, zaposlio sam preko 1.550 ljudi i moram vam priznati da sam za vrijeme studiranja i mnogih korporativnih međunarodnih obuka dobro naučio matematičke formule i matematičke matrice. I znam dobro računati i nikada se nisam preračunao. Koliko znam, kolega Konaković je studirao, ako jeste, fizičku kulturu i sport. Tamo se uči kolut naprijed, kolut nazad, preskakanje štrika, ali ovo sigurno ne. Iz njegove diskusije se vidi da je sve ovo za njega i viša ekonomija i viša matematika. Na Wikipediji, iz koje on uči, ovo ne stoji i ovo ne piše” rekao je sarkastično premijer Federacije BiH, prenosi N1.

Elmedin Konaković predsjednik NiP-a odgovorio je federalnom premijeru Fadilu Novaliću koji mu je poručio da je “na fakultetu radio kolut naprijed i nazad i da se ne razumije u matematiku.”

“Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, redovan i vanredan, bolje sabira od tebe Fadil Novalić.  Većina bolje sabira dok radi kolut naprijed, tokom vježbe, nego ti olovkom. Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja ima nešto što ti nemaš, karakter. Nijedan ne bi čekao da izađem iz sale da mi se nagovori, kao što si ti uradio, da na tvoje laži ne odgovorim.” napisao je Konaković.

“Tvrdim da svaki student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja bolje govori bosanski jezik od tebe. Matematika i bosanski nisu tvoj najveći problem, veći je problem je što petljaš, izmišljaš, foliraš. Najveći je problem što se ugrađuješ, privatne firme državi prodaješ, sa državom firme tvoje porodice prave poslove, a ti redovno na suđenju pojavljuješ jer si sa grupom kupio respiratore mnogo skuplje od cijene, respiratore koji ubijaju ljude. I nema kampanje plaćene novcem građana koje te od svega ovoga može oprati. Nema te PR agencije koja sve to može ispeglati. Nema tog plaćenog medija koji može sakriti istinu.” napisao je Konaković u svom odgovoru federalnom premijeru, prenosi N1.

(TIP)