Generalni sekretar Amer Kapo u posjeti Tuzlanskom kantonu: ‘SBB je velika stranka, nastavljamo borbu protiv nepotizma i za društvo jednake šanse’

Generalni sekretar SBB-a Amer Kapo i politički direktor Anis Krivić posjetili su danas Kantonalnu organizaciju Saveza za bolju budućnost BiH u Tuzlanskom kantonu. U Tuzli su razgovarali s koordinatorom SBB-a za ovaj Kanton Adinom Huremovićem, zastupnikom u Parlamentu Federacije BiH i njegovim saradnicima, članom Predsjedništva SBB-a iz Tuzle, dipl. ing. arh. Mahirom Žigićem…

Generalni sekretar Amer Kapo pohvalio je dosadašnje aktivnosti koje koordinator Huremović poduzima na terenu u Tuzlanskom kantonu, ali i sve ono što radi kao povjerenik za Gradski odbor SBB-a Tuzla.

– SBB tradicionalno ima dobre rezultate u Tuzli. Posljednjom odlukom Predsjedništva SBB-a o isključenju Nedžada Hamzića i Lejle Vuković iz stranke zbog nepotizma i klijentelizma i raspuštanju GO Tuzla sigurni smo da vraćamo dodatno povjerenje Tuzlaka i svih građana TK u SBB. Savez je velika stranka i ne može sebi dopustiti da pojedinci uzurpiraju cijelu stranačku infrastrukturu i podrede je isključivo ličnim i interesima užeg kruga ljudi oko sebe. SBB je savez svih građana i svima treba da je jednako dostupan i bit će takav. Mi se borimo za društvo jednake šanse i za takvu državu spremni smo se obračunati sa svima, pa i s ljudima u našim redovima koji rade samo za sebe i svoje porodice – rekao je Kapo.

Koordinator SBB-a za TK Adin Huremović rekao je da Savezu u posljednje vrijeme pristupaju novi članovi u svim općinama i gradovima, pa i u Tuzli.

– Imamo vrlo pozitivnu klimu i situaciju da nam se javljaju stari članovi koji žele da se ponovo aktiviraju. Osim njih, primarni cilj nam je to da priliku damo mladima koji će kreirati politiku prema svojim potrebama i standardima. Posebno je to slučaj u Tuzli, gdje ćemo uspostaviti potpuno novu strukturu, koja neće nikome zatvarati vrata i bit će otvorena za sve građane i SBB će biti samo jači. Imajući na umu naše interne evidencije, broj članova se ne smanjuje i stoga poručujemo da svi trebaju biti u SBB-u zbog politike i principa, a ne bilo kojeg pojedinca – istakao je Huremović.

Sastanku su prisustvovali i SBB-ov federalni zastupnik, Šemsudin Kavazović, prof. dr. Izet Žigić, kao i vijećnici i povjerenici iz općina i gradova u TK.

(TIP)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…